Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΣΕΥΤΠΕ: Ο Μεγάλου να τοποθετηθεί άμεσα για την προστασία των θέσεων εργασίας στην Τρ. Πειραιώς

tags :
ΣΕΥΤΠΕ: Ο Μεγάλου να τοποθετηθεί άμεσα για την προστασία των θέσεων εργασίας στην Τρ. Πειραιώς
Τι αναφέρει ο ΣΕΥΤΠΕ για τη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κο. Χρήστο Μεγάλου
Την Πέμπτη 07/02/2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κο. Χρήστο Μεγάλου, παρουσία και των στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ), για το θέμα του Τμήματος Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων.
Στη συνάντηση αυτή, από την πλευρά του ΣΕΥΤΠΕ μεταφέρθηκε αυτούσιο το αγωνιστικό πλαίσιο, που διατράνωσαν τα μέλη του ΣΕΥΤΠΕ στη μεγαλειώδη κινητοποίηση της Δευτέρας: «Καμία απόσχιση, καμία απόλυση, καμία μεταβολή των όρων εργασίας».
Επιπλέον, αποτυπώθηκε το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, τον εύλογο προβληματισμό και την έντονη ανησυχία που επικρατεί στους συναδέλφους της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, με τις συνακόλουθες επιπτώσεις που αυτό αναμφίβολα έχει στην απερίσπαστη εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.
Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η επιστροφή στην κανονικότητα μετά το σάλο που έχει προκληθεί και όχι αναίτια, τονίσαμε ότι είναι πλέον ευθύνη του Διευθύνοντος Συμβούλου κου. Μεγάλου με το ειδικό βάρος που διαθέτει εκ της θέσεώς του, να τοποθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με τον τρόπο που εκείνος θα κρίνει κατάλληλο, παρέχοντας ωστόσο τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις, όσον αφορά:
- την προστασία των θέσεων εργασίας,
- τη διασφάλιση της τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας,
- τη διατήρηση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων στο RBU με την Τράπεζα Πειραιώς.
"Δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι επιμείναμε στο συγκεκριμένο ζήτημα, από πλευράς Διοίκησης δεν δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις", αναφέρει ο ΣΕΥΤΠΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
"Αντίθετα, επιλέχθηκαν γενικές και αόριστες τοποθετήσεις στην κατεύθυνση ότι αυτήν τη στιγμή εξετάζονται όλα τα σενάρια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο, ενώ όποτε και αν καταλήξουμε θα ενημερωθούν αντίστοιχα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πριν τη λήψη της όποιας απόφασης, χωρίς να υπάρξουν αιφνιδιασμοί.
Με αυτά ως δεδομένα, καλούμε τους συναδέλφους μας να παραμείνουν σε διαρκή εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Από την επόμενη εβδομάδα και εφόσον επαναλαμβάνουμε δεν υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, ο Σύλλογός μας με επιτόπια παρουσία και σε διαρκή επικοινωνία με τους συναδέλφους μας στο Τμήματος Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων θα καθορίσει από κοινού με τους εργαζόμενους το πλαίσιο των επόμενων κλιμακούμενων αγωνιστικών δράσεων.
Στο ίδιο πλαίσιο, θα συνεχίσουμε να επιζητούμε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.
Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση και της οργανωμένης Πολιτείας για την προστασία των εργαζομένων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Κλείνοντας, για ένα πράγμα θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε.
Το εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλαν οι συνάδελφοι της Τράπεζας Πειραιώς με τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη μεγαλειώδη κινητοποίηση έχει ήδη πολλαπλούς αποδέκτες.
Και είναι, επίσης, βέβαιοι ότι δεν θα διστάσουν να επαναλάβουν το ίδιο υπερήφανα, με την ίδια αποφασιστικότητα, τον ίδιο δυναμισμό και παλμό ανάλογες και μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.
Έχοντας στο πλευρό τους , ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, τους συναδέλφους μας όπως απέδειξαν περίτρανα και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα κτήρια Διοίκησης, με την συνειδητή ενσωμάτωσή τους σε αυτό το βουερό ανθρώπινο ποτάμι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ RBU ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ!", καταλήγουν ο Πρόεδρος, Μπεμπένης Εμμανουήλ και ο Γεν. Γραμματέας, Γοίλιας Ισίδωρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης