Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα σχέδια της Alpha Bank για τη μείωση των NPEs

tags :
Τα σχέδια της Alpha Bank για τη μείωση των NPEs
Τα σχέδια της Alpha Bank για τη μείωση των NPEs
Βασικός στόχος της Alpha Ban k για το 2019 είναι να μειωθούν τα NPEs κατά 5,5 δισ. ευρώ ανέφερεν στελέχη της διοίκησης  κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων 2018.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι σχεδιαζόμενες πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPEs είναι τρεις και περιλαμβάνουν 0,1 δισ. ευρώ corporate loans, 3,8 δισ. ευρώ χαρτοφυλάκιο δανείων ΜΜΕ που εξασφαλίζονται με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και τιτλοποίηση δανειακού χαρτοφυλακίου λιανικής με εξασφαλίσεις σε περιουσιακά στοιχεία κατοικιών και 0,8 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2020 χαρτοφυλακίου καταναλωτικών και μικρών επιχειρήσεων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.
Η Alpha Bank παρακολουθεί θα εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες παρουσιαστούν, εξήγησε η διοίκηση στην  τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.
Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Alpha Bank για το 2019 είναι η ενίσχυση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και η περαιτέρω μείωση των ΝΡΕ κατά 6,3 δισ. ευρώ στους επόμενους 12 μήνες μέσω ενός συνδυασμού οργανικής απομόχλευσης, πώλησης χαρτοφυλακίου και τιτλοποιήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης