Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως η Εθνική θα ενισχύσει τα χαμηλότερα στην ιστορία της προ προβλέψεων έσοδα; - Το 2019 θα είναι σίγουρα καλύτερη χρονιά

Πως η Εθνική θα ενισχύσει τα χαμηλότερα στην ιστορία της προ προβλέψεων έσοδα; - Το 2019 θα είναι σίγουρα καλύτερη χρονιά
Η Εθνική θα πρέπει να εμφανίζει προ προβλέψεων έσοδα 600 εκατ ευρώ μετά από 2 χρόνια ώστε να θεωρούνται οι παρεμβάσεις …επιτυχημένες.
Η Εθνική τράπεζα μπορεί να είναι μακράν η ισχυρότερη σε ρευστότητα με τον καλύτερο δείκτη δανείων προς καταθέσεις και με τον καλύτερο δείκτη κάλυψης προβληματικών ανοιγμάτων με προβλέψεις αλλά αποδείχθηκε και μακράν η πιο αδύναμη στα προ προβλέψεων έσοδα.
Για την Εθνική τράπεζα η αύξηση των προ προβλέψεων εσόδων – έσοδα που πραγματοποιούνται πριν τις προβλέψεις που διενεργούνται για πιστωτικό κίνδυνο – είναι νούμερο ένα ζήτημα ανάλογο της μείωσης των προβληματικών δανείων.
Τα προ προβλέψεων έσοδα PPI ήταν μόλις 399 εκατ το 2018 και μόλις 76 εκατ στο δ΄ τρίμηνο του 2018.
Το ράλι που σημείωσε η Εθνική ως μετοχή δεν ήταν δικαιολογήσιμο.
Όμως πως η Εθνική θα ενισχύσει τα χαμηλότερα στην ιστορία της προ προβλέψεων έσοδα;
Ας πάρουμε ως παραδοχή ότι και το 2019 θα εμφανίσει PPI 399 εκατ ευρώ.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και 113 εκατ από τους τόκους των 3 νέων ομολόγων που προέκυψαν από την μετατροπή του TITLOS.
Άρα 399 +113= 512 εκατ ευρώ.
Θα πρέπει να αφαιρεθούν 35-37 εκατ για την συμμετοχή στον λογαριασμό επικούρησης ΛΕΠΕΤΕ
Άρα 512 -37=475 εκατ.
Η Εθνική πούλησε την Πανγαία έναντι 390 εκατ και θα πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική 650 με 700 εκατ περίπου 1 με 1,1 δισεκ. από τις δύο θυγατρικές.
Το 2019 θα είναι καλύτερη χρονιά γιατί εάν προστεθούν όλα αυτά τα project τα προ προβλέψεων έσοδα θα αυξηθούν.
Βέβαια στρατηγικά μειώνονται τα έσοδα από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες – Εθνική Ασφαλιστική – και σίγουρα χρειάζεται μεγάλη μείωση προσωπικού.
Με ένα τέτοιο συνδυασμό συν την αξιοποίηση NPEs κ.α. η Εθνική θα πρέπει να εμφανίζει προ προβλέψεων έσοδα 600 εκατ ευρώ μετά από 2 χρόνια ώστε να θεωρούνται οι παρεμβάσεις …επιτυχημένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης