Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κέρδη έκπληξη 260-265 εκατ ευρώ θα εμφανίσει στο α΄ 6μηνο η Finansbank

   Κέρδη έκπληξη 260-265 εκατ ευρώ θα εμφανίσει στο α΄ 6μηνο η Finansbank
Στα 260 με 265 εκατ ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν τα ενοποιημένα μετά φόρων και με βάση τα IAS κέρδη της Finansbank στο α΄ 6μηνο του 2010 καταγράφοντας αύξηση 21% σε σχέση με τα 219 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2010.
Η Τουρκία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς αύξηση ΑΕΠ πάνω από 10% και η παράμετρος αυτή επιτρέπει στις τουρκικές τράπεζες και στην Finansbank να εμφανίσει υψηλά κέρδη.
Στο α΄ τρίμηνο του 2010 η Finansbank είχε εμφανίσει κέρδη 122 εκατ ευρώ και στο α΄ 6μηνο θα εμφανίσει κέρδη 260-265 εκατ ευρώ.
Σε αυτή την χρονική συγκυρία η θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία επιτυγχάνει τις υψηλότερες επιδόσεις οι οποίες ξεπερνούν σημαντικά την μητρική Εθνική τράπεζα στην Ελλάδα.
Τα δάνεια πλησιάζουν τα 14 δις ευρώ εκ των οποίων περίπου το 50% αφορά δάνεια προς επιχειρήσεις.
Η Finansbank αποτελεί αυτή την περίοδο την πλέον κερδοφόρο δραστηριότητα του ομίλου της Εθνικής τράπεζας και ως μέτρο σύγκρισης τονίζεται ότι τα κέρδη της Finansbank είναι τα υψηλότερα μεταξύ όλων των ελληνικών τραπεζών.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι χωρίς να περιληφθεί η Εθνική τα κέρδη της Finansbank είναι περισσότερα από το σύνολο των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών στο α΄ 6μηνο.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Εθνική χωρίς την Finansbank θα είχε διαφορετική αποτίμηση αλλά και διαφορετική εικόνα.
Η τρέχουσα αποτίμηση της Finansbank διαμορφώνεται στα 4,4 δις ευρώ και της Εθνικής σε ενοποιημένη βάση στα 5,4 δις ευρώ δηλαδή η Εθνική αποτιμάται χωρίς την Finansbank 1 δις ευρώ.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει στρέβλωση αλλά όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια υγιής τράπεζα όπως η Alpha bank π.χ. έχει κεφαλαιοποίηση 2 δις ευρώ ή οριακά χαμηλότερα μια εξίσου υγιής τράπεζα η Eurobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης