Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Capital Economics: Επενδυτές, μην υποτιμάτε την κρίση χρέους - Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης παραμένει... Η μεταβλητότητα στις αγορές θα ενταθεί

Capital Economics: Επενδυτές, μην υποτιμάτε την κρίση χρέους - Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης παραμένει... Η μεταβλητότητα στις αγορές θα ενταθεί
"Επενδυτές προσοχή, μην υποτιμάτε τις διαστάσεις που έχει λάβει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους!", προειδοποιεί πως πάσα κατεύθυνση ο Julian Jessop, στρατηγικός αναλυτής της Capital Economics, αποτιμώντα όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Στην τελευταία ανάλυσή του ο Jessop θεωρεί σχεδόν βέβαιη την υποβάθμιση εκ μέρους της επενδυτικής κοινότητας των πραγματικών κινδύνων που γεννά η κρίση χρέους, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του πως απαιτείται σύνεση και μεγάλη επιφυλακτικότητα πριν από κάθε νέα επενδυτική κίνηση.
"Η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές λόγω της κρίσης θα συνεχιστεί", προειδοποιεί ο αναλυτής. Μάλιστα, συνεχίζει, η μεταβλητότητα αυτή θα είναι τόσο μεγάλη, όσο και η επιδείνωση της κρίσης.
Ο Jessop δεν αποκλείει η τυχόν επιδείνωση της κρίσης χρέους να οδηγήσει σε μια νέα φάση την Ευρώπη. Το κακό είναι ότι η νέα φάση αυτή δεν αποκλείεται να στιγματιστεί από τη διάλυση της Ευρωζώνης...
Μεταξύ άλλων ο αναλυτής της Capital Economics εκτιμά πως ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, θα κυμαίνεται κοντά στις 1.350 μονάδες στα τέλη του τρέχοντος έτους.
"Εάν οι Ευρωπαίοι κατορθώσουν να σώσουν την Ισπανία, οι αγορές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα", σχολιάζει από την πλευρά του ο Philip Silverman, manager της Kingsview Management, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
"Εάν όμως επικρατήσει ο πανικός, τότε η κρίση θα περάσει σε ένα άλλο επίπεδο", προειδοποιεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης