Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Short στα ευρωπαϊκά ομόλογα δηλώνει ο δισεκατομμυριούχος John Paulson, στη σκιά των ανησυχιών για το μέλλον της Ισπανίας...

Short στα ευρωπαϊκά ομόλογα δηλώνει ο δισεκατομμυριούχος John Paulson, στη σκιά των ανησυχιών για το μέλλον της Ισπανίας...
Short στα ευρωπαϊκά ομόλογα δηλώνει ο δισεκατομμυριούχος John Paulson, επικεφαλής του fund Paulson & Co, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία της ισπανικής οικονομίας.
Κατά τις πληροφορίες, ο 56χρονος John Paulson, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με σημαντική μερίδα αναλυτών γνωστοποίησε ότι σορτάρει τα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς η κρίση χρέους απειλεί την "πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει" Ισπανία.
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε πως έχει αγοράσει ευρωπαϊκά CDS...
Κατά τον Paulson, σημαντικές ανησυχίες στην τρέχουσα συγκυρία εγείρει η κατάσταση των ισπανικών τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο διάσημος hedge fund magager, είχε δηλώσει πως η Ευρωζώνη είναι δέσμια δομικών ανισορροπιών και αδυναμιών, οι οποίες τελικά και θα την οδηγήσουν στη διάσπασή της....

Gross (Pimco): Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στα ισπανικά ομόλογα

Τη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη στα ισπανικά ομόλογα υποστηρίζει ο Bill Gross, εις εκ των ιδρυτών της Pimco.
O ίδιος κάνει λόγο για τεχνητά ελεγχόμενες κινήσεις της αγοράς, αναφερόμενος στην απογοητευτική ισπανική δημοπρασία. "Τα γραμμάτεια τα οποία λαμβάνουμε στις δημοπρασίες -όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε ολόκληρη την ΕΕ- αποτελούν απλή λειτουργία της οικονομίας. Για αυτό δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε", κατέληξε ο Gross.
Σημειώνεται ότι η χώρα άντλησε το ποσό των 3,18 δισ. ευρώ  από τη σημερινή δημοπρασία η Ισπανία, μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων 12μηνης και 18μηνης διάρκειας.
Η απόδοση στα 12μηνα, με τα οποία αντλήθηκαν 2,09 δισ. ευρώ, διπλασιάστηκε στο 2,623%, από 1,418% στην προηγούμενη. Ο δείκτης κάλυψης ανήλθε στο 2,90, από 2,14 στην προηγούμενη.
Επιπλέον αντλήθηκαν 1,09 δισ. ευρώ, μέσω έκδοσης 18μηνων εντόκων, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,11%, από 1,711%, με τον δείκτη κάλυψης να είναι στο 3,77 από 2,93 στην προηγούμενη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης