Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έντοκα γραμμάτια πως η υποχρέωση βαπτίσθηκε άνοιγμα στις διεθνείς αγορές – Στο 4,8% το επιτόκιο

 Έντοκα γραμμάτια πως η υποχρέωση βαπτίσθηκε άνοιγμα στις διεθνείς αγορές – Στο 4,8% το επιτόκιο
Η Ελλάδα θα βγει στις διεθνείς αγορές να αναζητήσει 4,5 δις ευρώ μέσω δημοπρασιών εντόκων γραμματίων αναφέρθηκε από τους αρμοδίους μέσα στον Ιούλιο.
Πολλοί έσπευσαν να προεξοφλήσουν η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές αλλά αυτό δεν είναι αληθές.
Στην σελίδα 18 του μνημονίου αναφέρεται ότι η Ελλάδα υποχρεώνεται να καλύψει τις βραχυπρόθεσμες εκδόσεις ομολόγων...
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έλαβε 110 δις ευρώ ως οικονομική στήριξη μέσω δανεισμού από την ΕΕ και το ΔΝΤ τα οποία θα καλύψουν τις μεσομακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της τράπεζας.
Οι βραχυπρόθεσμες δηλαδή οι εκδόσεις ομολόγων 3μηνης και 12μηνης διάρκειας θα καλυφτούν από την Ελλάδα μέσω εσωτερικού δανεισμού.
Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες προφανώς δυσμενείς η Ελλάδα δεν μπορεί να στραφεί στις διεθνείς αγορές. Όποιος ξένος αγοράσει ελληνικά ομόλογα 3μηνης, 6μηνης και 12μηνης διάρκειας θα έχει έρθει σε προσυνενόηση με το ελληνικό κράτος.
Οι ελληνικές τράπεζες θα κληθούν να καλύψουν τα έντοκα η Ελλάδα ουσιαστικά θα προσφύγει σε εσωτερικό δανεισμό, με επιτόκιο 4,8% περίπου για τον χρόνο ή εύρος 4,6% με 5%.
Τα επιτόκια σε αυτές τις περιόδους είναι υψηλότερα ωστόσο λόγω της συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών, κατέχουν περίπου 3 δις ευρώ έντοκα θα κληθούν κατόπιν συστάσεων να ανανεώσουν τα έντοκα που λήγουν.
Η Ελλάδα θα προσφύγει στην Ελλάδα είχαμε τονίσει πρόσφατα και αυτό είναι γεγονός τα έντοκα γραμμάτια θα καλυφθούν από έλληνες επενδυτές και ειδικά από τις μεγάλες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης