Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα δεν βλέπουν θετικά την ενίσχυση Μητσοτάκη – Ποντάρουν στην οριακή αυτοδυναμία της ΝΔ

tags :
Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα δεν βλέπουν θετικά την ενίσχυση Μητσοτάκη – Ποντάρουν στην οριακή αυτοδυναμία της ΝΔ
Η τρέχουσα περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περίεργη, καθώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα επανασχεδιάζουν τα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη - Το νέο στοίχημα τους να τιθασεύουν τον Μητσοτάκη, δεν θα τον αφήσουν να έχει ισχυρή αυτοδυναμία.
Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα αλλιώς τα είχαν σχεδιάσει για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.
Με βάση πολύ καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στο bankingnews «ορισμένα πολύ ισχυρά – διαχρονικά ισχυρά – επιχειρηματικά συμφέροντα της Ελλάδος εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στις εκλογές.
Πόνταραν σε μικρές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις ισορροπίες και να ποδηγετούν το πολιτικό σύστημα.
Τα συμφέροντα αυτά αιφνιδιάστηκαν που στις ευρωεκλογές η ΝΔ κέρδισε με 9,5 μονάδες διαφορά και λαμβάνουν μέτρα ώστε να περιορίσουν την δυναμική της ΝΔ.
Επειδή δεν μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου μπορούν να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς εάν η ΝΔ επιτύχει οριακή αυτοδυναμία.
Δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις της Γεννηματά του ΚΙΝΑΛ, ουσιαστικά εκδίωξε από το κόμμα τον Βενιζέλο ο οποίος θα ήταν πρωταγωνιστής της συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.
Η Γεννηματά είναι πολύ πιθανό να πήρε έξωθεν εντολές για να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου τον Βενιζέλο.
Οι αναφορές περί κινήσεων που θέλουν να διασφαλίσουν το προοδευτικό πρόσημο του Κινήματος Αλλαγής είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Με βάση την ίδια πηγή που μίλησε στο bankingnews τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν ισχυρές διασυνδέσεις ήθελαν να ελέγχουν το πολιτικό παιχνίδι και ο εκλογικός αιφνιδιασμός του Μητσοτάκη έχει υποχρεώσει πολλούς να επανασχεδιάσουν.
Στο παρασκήνιο η μεγάλη μάχη θα δοθεί ώστε η ΝΔ να έχει οριακή αυτοδυναμία, π.χ. θα διασφαλίσουν να είναι 7κομματική η βουλή ή θα δημιουργήσουν κλίμα που να μην επιτρέψει στην ΝΔ να εξασφαλίσει άνετη πλειοψηφία.
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα – μέρος των οποίων – μπορεί να έχουν κοινές ρίζες ως προς το τόπο καταγωγής και με την οικογένεια Μητσοτάκη θεωρούν ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα λειτουργήσει απρόβλεπτα.
Όμως δεν είναι μόνο ένας πόλος επιχειρηματικός.
Γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών με την κυρία… σε σημαίνουσα θέση επίσης αντιμετωπίζουν σκωπτικά την προέλαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όσο και εάν φαντάζει παράταιρο οι ισχυρές επιχειρηματικές ελίτ της Ελλάδος – για να ακριβολογούμε – ορισμένες εξ αυτών δεν ενθουσιάστηκαν με την ισχυροποίηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έχουν ανοίξει εδώ και χρόνια διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρούν και επαφές με την ΝΔ.
Ήθελαν τα δύο κόμματα κοντά για να ελέγχουν πλήρως το σύστημα.
Παράδοξο αλλά ορισμένες ισχυρές επιχειρηματικές ελίτ έχουν κάνει deal με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μητσοτάκης τους αιφνιδίασε.
Στελέχη της ΝΔ αφήνουν – όχι τυχαία – υπονοούμενα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μιλούν για επιχειρηματικά συμφέροντα γιατί υπάρχουν επιχειρηματίες πολύ ισχυροί… με τους οποίους ο Τσίπρας ήταν προνομιακός συνομιλητής.
Όμως η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν μπορούν να βάλλουν κατά συγκεκριμένων επιχειρηματικών οικογενειών – έχουν και ισχυρή παρουσία στα μέσα ενημέρωσης – επικαλούνται την τακτική των υπονοούμενων που όμως δεν απέχουν από την πραγματικότητα.
Η τρέχουσα περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περίεργη, καθώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα επανασχεδιάζουν τα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη.
Το νέο στοίχημα τους να τιθασεύουν τον Μητσοτάκη, δεν θα τον αφήσουν να έχει ισχυρή αυτοδυναμία.
Η θερμοκρασία στο πολιτικό παρασκήνιο κοντεύει να σπάσει τον υδράργυρο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης