Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Mετά το ΔΝΤ σκληραίνει τη στάση της και η Κομισιόν, απειλώντας για την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα - "Θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις" - Στις 10/5 εκταμιεύονται 5,2 δισ. ευρώ - Στις 23/5 έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

Mετά το ΔΝΤ σκληραίνει τη στάση της και η Κομισιόν, απειλώντας για την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα -
(upd)Μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τώρα και η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της προς την Ελλάδα, δεδομένου του εξαιρετικά ρευστού πολιτικού τοπίου της χώρας μας.
Ενώ μέχρι χθες η Κομισιόν δήλωνε πως "θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα" και πως "δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ", σήμερα αναφέρει πως η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Αθήνα θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας επί της ουσίας πιέσεις για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης.
Ωστόσο, η Κομισιόν γνωστοποιεί πως η δόση των 5,2 δισ. ευρώ της Ευρωζώνης θα καταβληθεί στην Ελλάδα στις 10 Μαϊου, ήτοι σε δύο ημέρες από τώρα.
Κατά την Κομισιόν, ακόμη δεν έχει υπάρξει οριστικοποίηση της ημερομηνίας, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ΔΝΤ τήρησε μια πιο αυστηρή στάση από τις πρώτες ώρες του εκλογικού αποτελέσματος, με εκπρόσωπό του να δηλώνει ήδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας πως "η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα καταβληθεί, αν δεν υπάρξει οριστικοποίηση των νέων μέτρων", γεγονός το οποίο προαπαιτεί αρχικά σχηματισμό κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΕ, Herman Van Rompuy ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 23/5.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης