Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αλλαγή στάσης για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς;

tags :
Αλλαγή στάσης για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς;
Η στροφή προς μια περισσότερο φιλοεπενδυτική πολιτική που φαίνεται να επιχειρείται στην ελληνική οικονομία, ίσως επηρεάσει και τις αποφάσεις για το Ερρίκος Ντυνάν
Ο νέος επενδυτικός αέρας που φυσάει με τη νέα κυβέρνηση πιθανόν να επηρεάσει και τις αποφάσεις για την τύχη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
Ένα χρόνο μετά την πρώτη φάση κατάθεσης προσφορών (3/8/2018) και αφού ακολούθησε η δεύτερη φάση με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών (15/10/2018), πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να εξετάζει εναλλακτικό σενάριο για επανεπένδυση στο νοσοκομείο με απώτερο στόχο την εξασφάλιση ενός μεγαλύτερου τιμήματος, σε μια μελλοντική προσπάθεια πώλησης.
Αν και η μία εκ των δύο δεσμευτικών προφορών, αυτή από το Ίδρυμα Ωνάση που ήταν και η υψηλότερη (80 εκατ. ευρώ), αποτέλεσε για πολλούς αναλυτές αρκετά «γενναιόδωρη» για τα οικονομικά δεδομένα του νοσοκομείου, το γεγονός ότι η Πειραιώς έχει αποτιμήσει το Ντυνάν στα 110 εκατ. ευρώ, οδήγησε προφανώς σε αδιέξοδο τη διαδικασία πώλησής του στην παρούσα φάση.
Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2017 μέρος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού του Ντυνάν μετατράπηκε σε μακροπρόθεσμο με την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 78 εκατ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές ανάγκες του Δημοσίου ανέρχονται σε 45 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Το Ερρίκος Ντυνάν έχει δυναμικότητα 462 κλινών, από τις οποίες σήμερα λειτουργούν οι 280.
Το 2018 το νοσοκομείο έκλεισε με ζημίες 3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών (EBITDA) περίπου 7 εκατ. του 2017, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 57,1%.  
Για το τρέχον έτος πάντως η διοίκηση εκτιμά πως μπορεί να κάνει “break even”, ισοσκελίζοντας δηλαδή έσοδα και έξοδα.
Η έντονη επενδυτική στροφή που φαίνεται να επιχειρείται στην ελληνική οικονομία, ίσως επηρεάσει και τις αποφάσεις για το Ερρίκος Ντυνάν που ελπίζει σε μπει και αυτό σε μια νέα εποχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης