Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας (ΤτΕ): Σημαντική συμβολή του Draghi στην αποφυγή του Grexit

tags :
Στουρνάρας (ΤτΕ): Σημαντική συμβολή του Draghi στην αποφυγή του Grexit
Στουρνάρας (ΤτΕ): Σημαντική συμβολή του Draghi στην διάδωση του ευρώ και στην αποφυγή του Grexit
Την εκτίμηση ότι τα βιβλία της ιστορίας θα αναδείξουν τη συμβολή του επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi  στην διάσωση του ευρώ τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην ομιλία του κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi.
Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας «στις 26 Ιουλίου 2012, με την ιστορική φράση του, «Η ΕΚΤ θα κάνει ό, τι χρειάζεται μέσα στην εντολή της για να σώσει το ευρώ», μετρίασε τις πολύ ασταθείς αγορές ομολόγων που είχαν αρχίσει να τιμολογούν στη διάλυση του ευρώ, ένα λεπτό.
Έκτοτε, μετέτρεψε την ΕΚΤ σε μια ώριμη, αυτοπεποίθηση και εντελώς ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα, η οποία ανέλαβε μεγάλο μέρος της επιβάρυνσης για να σώσει το ευρώ.
Προήγαγε την ΕΚΤ με ισχυρή ηγεσία και ορθολογισμό, επιδιώκοντας πάντοτε συναίνεση, με συναισθηματική νοημοσύνη και, τέλος, με αποφασιστική αποφασιστικότητα.
Κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης είχε πολύ σημαντική συμβολή στην αποφυγή της Grexit και στην παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες».
Κλείνοντας ο κ. Σουρνάρας απευθυνόμενος στον κ. Draghi ανέφερε πως «θα μας  λείψετε πολύ, Mario, αλλά ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε να παρέχετε και να προτείνετε ορθολογικές οικονομικές πολιτικές με στόχο τη βελτίωση της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης και τη μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών της Ευρώπης».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης