Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποιος ο σκοπός της επίσκεψης Watsa (Fairfax) στην Ελλάδα – Θα καταστεί πρεσβευτής ξένων επενδύσεων και προσέλκυσης διεθνούς κεφαλαίου

tags :
Ποιος ο σκοπός της επίσκεψης Watsa (Fairfax) στην Ελλάδα – Θα καταστεί πρεσβευτής ξένων επενδύσεων και προσέλκυσης διεθνούς κεφαλαίου
Καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα επανέρχεται στο ραντάρ των επενδυτών, πολλοί μπορούν δυνητικά να «ακολουθήσουν» τον Watsa
(upd)Τη λογική του να ασχοληθεί με τα μεγάλα projects στο βαθμό που μπορεί να δημιουργήσει ένα σχήμα εξετάζει όπως δείχνουν οι συναντήσεις τους ο γνωστός επενδυτής Prem Watsa που βρίσκεται και πάλι στην Αθήνα από χθες το απόγευμα.
Η Ελλάδα που έχει γυρίσει σελίδα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και φυσικά οι  τράπεζες, συζητήθηκαν στην πρωινή συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση του Watsa με τον κ. Μητσοτάκη σε διάστημα 5 μηνών.
Επίσης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Eurolife η συνάντηση Γ. Στουρνάρα, Θ. Φέσσα και Γ. Ρέτσου με τον Prem Watsa, με τη συμμετοχή επίσης των κ.κ. Φ. Καραβία, Αλ. Σαρρηγεωργίου και Γ. Χρυσικού.
Επίσης, ο Watsa συναντήθηκε και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.
Image
Καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα  επανέρχεται στο ραντάρ των επενδυτών, πολλοί ενδιαφερόμενοι κυρίως από Βόρεια Αμερική, μπορούν δυνητικά να «ακολουθήσουν» τον Watsa σε επενδυτικές επιλογές.
Ο ίδιος εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην επενδυτική κοινότητα τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ και μπορεί να εισαγάγει ελληνικές επενδύσεις σημαντικής  αξίας στους πολλούς ενδιαφερόμενους.
Εκτός από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα συμμετέχει επίσης σε συνάντηση  με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ΣΕΒ, κ. Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ ( Ελληνική Συνομοσπονδία Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ρέτσο, προκειμένου να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις ευκαιρίες αυτές στους συνομιλητές του.
Είναι πιθανό σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Watsa φέρνει μαζί μια ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife, και της Eurobank, ειδικά για τη συμφωνία της τελευταίας σχετικά με τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου για το εμβληματικό πρόγραμμα του Ελληνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης