Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς: Εξάντλησε όλα τα περιθώρια πριν προχωρήσει στην απόλυση 24 εργαζομένων

tags :
Πειραιώς: Εξάντλησε όλα τα περιθώρια πριν προχωρήσει στην απόλυση 24 εργαζομένων
Όλα τα περιθώρια εξάντλησε η τράπεζα Πειραιώς, προτείνοντας πλήθος λύσεων σε ορισμένους εργαζομένους και επειδή καμιά από τις προτάσεις που υπεβλήθησαν δεν έγινε δεκτή προχώρησε στην απόλυση 24 εργαζομένων.
Όλα τα περιθώρια εξάντλησε η τράπεζα Πειραιώς, προτείνοντας πλήθος λύσεων σε ορισμένους εργαζομένους και επειδή καμιά από τις προτάσεις που υπεβλήθησαν δεν έγινε δεκτή προχώρησε στην απόλυση 24 εργαζομένων.
Να σημειωθεί ότι η τράπεζα Πειραιώς πρότεινε και εθελουσία και μετάθεση σε καταστήματα ή στην RBU ή σε άλλες υπηρεσίες αλλά καμιά από τις προτάσεις που υπεβλήθησαν δεν έγιναν δεκτές.
Έτσι κατέφυγε στην έσχατη λύση που ήταν η απόλυση 24 εργαζομένων.  

Εσωτερικό έγγραφο της τράπεζας Πειραιώς αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο του συνεχούς και ανοικτού διαλόγου με το ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας Πειραιώς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με τις σημερινές (2/12) εξελίξεις στο θέμα της απασχόλησης εργαζομένων του πρώην RBU, οι οποίοι δεν έκαναν χρήση των προσφερόμενων επιλογών απασχόλησης είτε στην Intrum Hellas είτε στον Όμιλο Πειραιώς.
Xωρίς εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς, η Τράπεζα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε άμεση επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους στο πρώην RBU, οι θέσεις των οποίων καταργήθηκαν, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων για τη συνέχιση της απασχόλησής τους.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς:
-διασφάλισε το σύνολο των 1.300 θέσεων εργασίας των συναδέλφων του πρώην RBU στην Intrum Hellas
-συμφώνησε με την ΟΤΟΕ τη διατήρηση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων σήμερα και στο μέλλον, με βάση τις εκάστοτε Συλλογικές Συμβάσεις των τραπεζοϋπαλλήλων
-εξασφάλισε μπόνους 5 μισθών και πρόσθετου πριμ μετάβασης & παραμονής στη νέα εταιρεία 4 μισθών
-ενημέρωσε εγκαίρως για τις εξαιρετικά περιορισμένες διαθέσιμες ανάγκες προς κάλυψη
-γνωστοποίησε σε κάθε εργαζόμενο που επέλεξε να μην μεταφερθεί στη νέα εταιρεία τις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης στον Όμιλο, μέσω ατομικών συναντήσεων και επιστολών
-παρέτεινε την προθεσμία αποδοχής της μεταφοράς εργαζομένων στην Intrum Hellas, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία επιλογής, σε χρόνο όπου όλα τα δεδομένα ήταν πλέον γνωστά
-δημιούργησε πρόγραμμα αποχώρησης, ειδικά σχεδιασμένο για τους εργαζόμενους του πρώην RBU.
Οι περισσότεροι έκριναν θετικά τις προτάσεις και εργάζονται στη νέα εταιρεία ήδη από 16/09/19. Μια, όμως, ομάδα εργαζομένων, παρά τις παραπάνω εναλλακτικές επιλογές, απέρριψε κάθε πρόταση, είτε για τη μεταφορά τους στο δίκτυο καταστημάτων ή σε θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας στην Αττική, είτε για την ένταξή τους σε ειδικό πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης με σειρά επιπρόσθετων παροχών.
Η Τράπεζα, μετά από κοπιώδη προσπάθεια πολλών μηνών για την ανεύρεση λύσης και αφού προηγουμένως εξάντλησε, στο πλαίσιο και της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ, όλες τις δυνατότητες και κάθε περιθώριο χειρισμού, προχώρησε σήμερα 02/12/19 στη λύση της σύμβασης εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU, εφαρμόζοντας τον Κανονισμό Εργασίας και τον νόμο.
Για την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, προηγήθηκε σχετική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
Η δύσκολη αυτή απόφαση έρχεται ως κατάληξη της επαναλαμβανόμενης άρνησης των παραπάνω συναδέλφων του πρώην RBU, να αντιληφθούν τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος συνέχισης της απασχόλησής τους.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει σήμερα καταφέρει να διαμορφώσει συνθήκες που την καθιστούν ανταγωνιστική και κερδοφόρο μετά από πολύχρονη περίοδο δυσκολιών.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα συνεχίσει την επίτευξη των επιχειρηματικών της στόχων, με τη συνδρομή όλων των εργαζομένων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης