Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μπαράζ συναντήσεων και κυβερνητική πρωτοβουλία για την άρση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Μπαράζ συναντήσεων και κυβερνητική πρωτοβουλία για την άρση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς - Επιβεβαίωση ΒΝ
Μπαράζ συναντήσεων για το θέμα που ανέκυψε με τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αύριο (3/12), με κύρια την παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα με την γεν. γραμματέα του υπουργείου Εργασίας
Μπαράζ συναντήσεων για το θέμα που ανέκυψε με τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς αύριο (3/12), με κύρια την παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα με την γεν. γραμματέα του υπουργείου Εργασίας να καλεί διοίκηση και εργαζόμενους και την ΟΤΟΕ να έχει κλείσει συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Bankingnews.gr η κυβέρνηση δηλώνει «αιφνιδιασμένη» από την απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε πρώτη φάση σε απολύσεις 24 εργαζομένων από τον τομέα που ασχολείται  με τα κόκκινα δάνεια.
Με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η γεν γραμματέας του υπουργείου Αννα Στρατινάκη κάλεσε για αύριο (2/12) Τρίτη τους εκπροσώπους της τράπεζας και του Συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για την άρση του αδιεξόδου, καθώς –όπως επισήμαναν κυβερνητικές πηγές στο ΒΝ- το κλίμα «που διαμορφώνεται στην οικονομία έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση που δημιουργείται στις τράπεζες».
Επίσης, την Τετάρτη, και ώρα 13.00 θα γίνει συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στεργίου, στα γραφεία του κόμματος.
Την ίδια στιγμή η ΟΤΟΕ θα συναντηθεί αύριο με την πρώην υπουργό Εργασίας (ΣΥΡΙΖΑ) Εφη Αχτσιόγλου, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, καθώς και με εκπροσώπους των άλλων κομμάτων και θα ζητήσει την παρέμβασή τους προκειμένου να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις, ως προϋπόθεση για να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στο πνεύμα της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ.
Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ αναμένεται να τονίσουν ότι είναι αδιανόητο  σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και του κλάδου, και ενώ επί τόσα χρόνια κρίσης, αναδιαρθρώσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων και συρρίκνωσης των τραπεζών δεν είχαμε καμιά απόλυση, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να πυροδοτεί το κλίμα εμπιστοσύνης στον κλάδο με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις.

Η ανακοίνωση της OTOE

Συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θα έχει το επόμενο 2ήμερο η ΟΤΟΕ μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο των συναντήσεων που ζήτησε από τα κόμματα, προκειμένου να τα ενημερώσει για τις προκλητικές και απαράδεκτες απολύσεις εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, η ΟΤΟΕ θα συναντηθεί την Τρίτη, 3/12/2019, στη Βουλή
- στις 11.30 με την εκπρόσωπο και υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά θέματα Κυρία Εφη Αχτσιόγλου
- στις 12.15 με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Κυρία Φώφη Γεννηματά
- στη συνέχεια με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.
Επίσης, την Τετάρτη, 4/12/2019 και ώρα 13.00 θα γίνει συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στεργίου, στα γραφεία του κόμματος.
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να ενημερώσει τα κόμματα για τις μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου αυτές άμεσα να ανακληθούν».

Αντώνης Βασιλόπουλος
Antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης