Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ΕΚΤ εξετάζει άρση των περιορισμών για αγορά ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες

tags :
Η ΕΚΤ εξετάζει άρση των περιορισμών για αγορά ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες
Το πρακτορείο Bloomberg επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές
Αυξημένες είναι οι πιθανότητες η ΕΚΤ να δώσει το πράσινο φως προκειμένου οι ελληνικές τράπεζες να μπορέσουν να αρχίσουν εκ νέου την αγορά κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις, οι περιορισμοί που είχε επιβάλει το 2015 ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ αναμένεται να αρθούν τον Φεβρουάριο, επιτρέποντας στις τράπεζες να αγοράζουν περισσότερα ομόλογα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τον Μάρτιο του 2015 να μην αυξήσουν την έκθεσή τους σε ελληνικό χρέος για «προληπτικούς λόγους», δεδομένης της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των πιστωτών εκείνη την εποχή και τον κίνδυνο ενός Grexit.
Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε με την πρόεδρο της ΕΚΤ, Christine Lagarde, το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών στη διακράτηση κρατικών ομολόγων, στη συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη.
Εκπρόσωπος του SSM αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης