Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εισήγηση-σοκ του συμβούλου της Κομισιόν: Αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ για μία δεκαετία εάν μετά τις εκλογές δεν υπάρξει συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση

Εισήγηση-σοκ του συμβούλου της Κομισιόν: Αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ για μία δεκαετία εάν μετά τις εκλογές δεν υπάρξει συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση
Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για μία δεκαετία, με τρόπο διαχειρίσιμο, όχι για τους Έλληνες αλλά για τους δανειστές, προτείνει για την Ελλάδα ο σύμβουλος της Κομισιόν Ντάνιελ Γκρος, εάν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, η εισήγηση του Γερμανού Ντάνιελ Γκρος, προβλέπει μία ήπια μετάβαση για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει σκληρή δουλειά, αναμόρφωση του κράτους, και έμφαση στις εξαγωγές, ώστε οι εταίροι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αφήνοντας ανοιχτό το εάν η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή.
«Σήμερα το Ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται περίπου στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν η Ελλάδα επέλεγε την δραχμή το νέο νόμισμα πολύ πιθανό θα είχε μια υποτίμηση περίπου 50%, άρα το ΑΕΠ θα έπεφτε κάτω από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα τα έσοδα της χώρας θα υποχωρούσαν στο μισό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γκρος, επισημαίνοντας ότι «η έξοδος από το ευρώ θα σημάνει χρεοκοπία μόνο για τα 70 δισ. ευρώ που η Ελλάδα χρωστά σε ιδιώτες από το PSI».
Ο Γκρος υποστηρίζει, ακόμη, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από πλήρη στάση πληρωμών τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους βρίσκεται στα χέρια θεσμικών δανειστών, ενώ υπογραμμίζει ότι τα 22 δισ. ευρώ που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ θα πρέπει να πληρωθούν στο ακέραιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης