Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πού θα πάει το ελληνικό χρηματιστήριο; - Θα δούμε μοντέλο W και πόσο μπορεί να υποχωρήσει; - Πού θα κλείσει στο τέλος του 2020;

Πού θα πάει το ελληνικό χρηματιστήριο; - Θα δούμε μοντέλο W και πόσο μπορεί να υποχωρήσει; - Πού θα κλείσει στο τέλος του 2020;
Βασικό σενάριο είναι οι αγορές να έχουν ακόμη κάποια ανοδικά περιθώρια π.χ. το ελληνικό να φθάσει έως τις 680 μονάδες - Ακολούθως να υποχωρήσει έως τις 580 μονάδες και με προοπτική να κλείσει στο τέλος του 2020 στις 750 μονάδες.
Πως θα κινηθεί το ελληνικό χρηματιστήριο;
Μετά την πλήρη αποτίμηση του πρωτογενούς σοκ από τον κορωνοιό που οδήγησε σε πτώση -50% για το ελληνικό χρηματιστήριο και -35% από τα υψηλά έτους τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500, οι αγορές έχουν ανακάμψει.
Το βασικό ερώτημα είναι να αποτιμήσουμε τα δεδομένα του σήμερα και να δούμε πως θα μπορούσε να κινηθεί το ελληνικό χρηματιστήριο τους επόμενους μήνες.
Τα δεδομένα είναι τα εξής
1)Τα χαμηλά στις 2200 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 στην Wall Street είναι τα χαμηλά έτους και για το ελληνικό χρηματιστήριο τα επίπεδα των 477 μονάδων.
Οι αγορές δεν θα ξαναδούν αυτά τα χαμηλά μέσα στο 2020 ακόμη και εάν υπάρξει και νέο κύμα έξαρσης του κορωνοιού τους επόμενους μήνες κατά τα πρότυπα της ισπανικής γρίπης.
2)Η αποτίμηση του πρωτογενούς σοκ από τον κορωνοιό έχει αποτιμηθεί 100%, στοιχείο που έχουμε αναδείξει πολύ έγκαιρα.
3)Δεν έχει αποτιμηθεί το δευτερογενές σοκ π.χ. οι ζημίες στα αποτελέσματα των εταιριών και άλλες παρενέργειες αλλά οι αγορές βρίσκονται μεταξύ της αποτίμησης του δευτερογενούς σοκ και της προοπτικής ότι το 2021 θα είναι χρονιά ανάκαμψης διεθνώς.
4)Οι αγορές δεν θα ξαναδούν τα υψηλά έτους 2020 για πολύ καιρό δηλαδή τις 3385 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 και τις 950 μονάδες για το ελληνικό χρηματιστήριο.
5)Είναι πολύ πιθανό σενάριο να δούμε προσεχώς και ειδικά στην κορύφωση του β΄ τριμήνου 2020 συμπεριφορές στις χρηματιστηριακές αγορές τύπου W.
Να εξηγήσουμε τι σημαίνει W και πως το αντιλαμβανόμαστε εμείς.
Οι αγορές από τα ιστορικά τους υψηλά κατέρρευσαν στα χαμηλά π.χ. το ελληνικό χρηματιστήριο στις 477 μονάδες.
Με μοντέλο W σημαίνει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα δει το υψηλό του 2020 αλλά δεν θα δει και το χαμηλό του 2020.
Για να γίνουμε πιο σαφείς.
Βασικό σενάριο είναι οι αγορές να έχουν ακόμη κάποια ανοδικά περιθώρια π.χ. το ελληνικό να φθάσει έως τις 680 μονάδες.
Ακολούθως να υποχωρήσει έως τις 580 μονάδες και με προοπτική να κλείσει στο τέλος του 2020 στις 750 μονάδες.

Εκτιμώμενη πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης