Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χειρόφρενο στο naked short selling από ΕΚΤ

tags :
Χειρόφρενο στο naked short selling από ΕΚΤ
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στηρίζει τον περιορισμό του naked short selling στις αγορές. Η απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ να απαγορεύσει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τέτοιου χαρακτήρα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης προκάλεσε την αντίδραση του κεφαλαίου.

Η ΕΚΤ έρχεται να ανακοινώσει ότι στηρίζει τη θέσπιση προσωρινών – έστω – μέτρων προς το naked short selling προς απογοήτευση των επενδυτών που στηρίζουν τέτοιες πρακτικές.
Νομολογία προετοιμάζεται για να σταλεί προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και περιλαμβάνει και το short selling στα ασφάλιστρα κινδύνου.
Η Ελλάδα ανήκει στα κράτη που εμμέσως πλην σαφώς είχαν καταγγείλει χρηματοπιστωτικούς ομίλους για κερδοσκοπικά παιχνίδια με σορταρίσματα μετοχών, ομολόγων και ασφαλίστρων κινδύνων χωρίς πολλές φορές να είχαν στη διάθεσή τους ομόλογα.
“Εκτιμούμε την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει στην αγορά ο αποκλεισμός μιας επενδυτικής επιλογής αλλά ο νομοθέτης πρέπει να δράσει για να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα”, αναφέρει η επίσημη θέση της ΕΚΤ. Σε περίπτωση που το σπεκουλάρισμα μετοχών με κερδοσκοπικούς στόχους, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσανατολίζονται στην οριστική απαγόρευση του naked short selling τουλάχιστον στα ομόλογα χωρών – δανειοληπτών και στα CDS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης