Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς: Στο 5,1232% το ποσοστό του Aristoteli Mistakidi - Ποιος είναι ο «έλληνας Μίδας»

Πειραιώς: Στο 5,1232% το ποσοστό του Aristoteli Mistakidi - Ποιος είναι ο «έλληνας Μίδας»
Πειραιώς: Στο 5,1232% το ποσοστό του Aristoteli Mistakidi
Ένας από τους πιο πλούσιους έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού ο Αριστοτέλης Μυστακίδης έχει πλέον ποσοστό άνω του 5% στην τράπεζα Πειραιώς.
Η είδηση γνωστοποιήθηκε με δυο ανακοινώσεις της τράπεζας στο χρηματιστήριο.

Οι ανακοινώσεις της τράπεζας Πειραιώς

Σε εφαρμογή των  διατάξεων του Ν.3556/2007, η Τράπεζα  Πειραιώς (η «Τράπεζα») ανακοινώνει, κατόπιν της από 12.06.2020 ληφθείσας σχετικής γνωστοποίησης, ότι το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα ο κ. Aristotelis Mistakidis και ενσωματώνονται σε μετοχές ανήλθε την 11.06.2020 του ελαχίστου ορίου του 5%.
Ο κ. Aristotelis Mistakidis κατέχει άμεσα 22.370.811 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (ήτοι ποσοστό 5,1232% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας).
Στην δεύτερη ανακοίνωση σημειώνεται ότι κατόπιν της γνωστοποίησης μια ημέρα αργότερα (12/6), o κ. Aristotelis Mistakidis κατέχει άμεσα ποσοστό 5,1472% επί του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας, εξαιρουμένων αυτών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ποιος είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης

Ο Αριστοτέλης ή Τέλης Μυστακίδης φιγουράρει στη χρυσή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.
Με βάση τα σημερινά στοιχεία (15/6), ο ομογενής δισεκατομμυριούχος βρίσκεται στη θέση 1851 της λίστας του Forbes, με περιουσία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων. Ζει μεταξύ Ελβετίας και Γαλλίας και δραστηριοποιείται στον τομέα των βιομηχανικών μετάλλων.
Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της μονάδας χαλκού της Glencore στα τέλη του 2018.
Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα εμπορεύματα στην Cargill και στη συνέχεια στη Marc Rich & Co. το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore. Έγινε δισεκατομμυριούχος το 2011, όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο και σήμερα κατέχει πάνω από το 3% της εταιρείας.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης