Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: JP Morgan και UBS οι σύμβουλοι της Πειραιώς σε τιτλοποιήσεις 7 δισ. ευρώ

tags :
Reuters: JP Morgan και UBS οι σύμβουλοι της Πειραιώς σε τιτλοποιήσεις 7 δισ. ευρώ
Σύμφωνα με το Reuters, η Πειραιώς μπορεί να κερδίσει μόνο 250 έως 300 εκατ. ευρώ από τις τιτλοποιήσεις
Στις JP Morgan και UBS ανέθεσε η Τρ. Πειραιώς στις τιτλοποιήσεις των 7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.
Η JPMorgan ανέλαβε το Project Vega, το οποίο αποτελείται από 5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL), ενώ η UBS θα διαχειριστεί την πώληση Project Phoenix των 2 δισ. ευρώ.
Η συμβουλευτική εταιρεία Alantra εργάζεται και στα δύο έργα παράλληλα με τις άλλες τράπεζες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Πειραιώς μπορεί να κερδίσει μόνο 250 έως 300 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο discount που απαιτούν οι επενδυτές για να διευκολύνουν την εκκαθάριση του ισολογισμού των προβληματικών δανείων της τράπεζας.  
Τα δύο project θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα Ηρακλής της Ελλάδας, το οποίο παρέχει κρατικές εγγυήσεις για τα ανώτερα τμήματα των τιτλοποιήσεων.
Οι διαπραγματεύσεις για την εύρεση ενός νέου αγοραστή για το μικρότερο χαρτοφυλάκιο Iris της Πειραιώς, που αποτελείται από 600 εκατ. ευρώ ιδιωτικού χρέους, όπως πιστωτικές κάρτες και δάνεια χρηματοδοτικής μίσθωσης, βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ανέφερε η πηγή του Reuters.
Η τράπεζα, με επικεφαλής τον Χρήστο Μέγαλου, έχει επίσης συγκεντρώσει περίπου 300 εκατ. ευρώ εξασφαλισμένου εταιρικού χρέους σε ένα χαρτοφυλάκιο γνωστό ως Trinity, το οποίο είναι προς πώληση, ανέφερε η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης