Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Την οριστικοποίηση της ανακεφαλαιοποίησης των βιώσιμων ελληνικών τραπεζών ζητά το ΔΝΤ - Συστήνει μείωση του κόστους λειτουργίας των κρατικών τραπεζών - Πιέσεις για άμεσο καθορισμό των νέων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Την οριστικοποίηση της ανακεφαλαιοποίησης των βιώσιμων ελληνικών τραπεζών ζητά το ΔΝΤ - Συστήνει μείωση του κόστους λειτουργίας των κρατικών τραπεζών - Πιέσεις για άμεσο καθορισμό των νέων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων
Την άμεση λήψη δράσης σε τρεις τομείς της οικονομίας (δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις) συστήνει στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην ειδική έκθεσή του για την Ευρωζώνη (EURO AREA POLICIES) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ συστήνει προς την Ελλάδα:

Δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις

- Να συγκεκριμενοποιηθούν και να νομοθετηθούν τα μέτρα που απομένουν για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων, με στόχο την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου.
- Να προχωρήσουν οι δημοσιονομικής φύσεως μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο

- Nα οριστικοποιηθεί η στρατηγική ανακεφαλαιοποίησης των βιώσιμων ελληνικών τραπεζών και να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την άντληση κεφαλαίων.
- Να οριστικοποιηθούν τα σχέδια για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των κρατικών τραπεζών και παράλληλα να διασφαλιστεί η προστασία των καταθετών.

Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

- Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσω μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, μέσω απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και μέσω μεταρρυθμίσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

ΔΝΤ: Η ΕΚΤ να αναλάβει περισσότερη δράση γιατί οι κίνδυνοι αυξάνονται - Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των επιτοκίων, αγοράς κρατικών ομολόγων και ενίσχυσης της ρευστότητας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια δανεισμού, να επανεκκινήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων και να προσφέρει περισσότερη ρευστότητα στο σύστημα. Αυτό συστήνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην ΕΚΤ, καθώς βλέπει τους κινδύνους να αυξάνονται σημαντικά.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το 2% το 2013, ενώ εκεί θα παραμείνει και το 2014, γι' αυτό και υπάρχουν περιθώρια να αναληφθεί μεγαλύτερη δράση από την ΕΚΤ. Μάλιστα, σύστησε να ξεκινήσει έναν νέο πολυετή κύκλο φθηνών 3ετών δανείων, ήτοι LTROs.
Αναφορικά με την οικονομία, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2012 και το 2013 θα διαμορφωθεί στο -0,3% και στο 0,7%, συστήνοντας να στηριχθεί η ρευστότητα ώστε να σταματήσει ο πτωτικός κύκλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης