Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Roland Berger: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να μειώσουν το κόστος κατά 10% ή κατά 40 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια - Προέχει η μείωση του κόστους σε ελληνικές, ισπανικές και ιταλικές τράπεζες - Εάν η κρίση επιδεινωθεί θα απαιτηθούν 68 δισ

 Roland Berger: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να μειώσουν το κόστος κατά 10% ή κατά  40 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια - Προέχει η μείωση του κόστους σε ελληνικές, ισπανικές και ιταλικές τράπεζες - Εάν η κρίση επιδεινωθεί θα απαιτηθούν 68 δισ
Τη μείωση του κόστους κατά 10% σε ορίζοντια 5ετίας, με στόχο την εξοικονόμηση ποσού ύψους 40 δισ. ευρώ, προτείνει για τις ευρωπαϊκές τράπεζες η γνωστή γερμανική εταιρία συμβούλων Roland Berger.
Στην έκθεσή της με τίτλο "Cost transformation imperative for European banks" (Επιτακτική ανάγκη ο μετασχηματισμός του κόστους των ευρωπαϊκών τραπεζών) η Roland Berger τονίζει πως στην εν λόγω κίνηση πρέπει να πρωτοστατήσουν οι ελληνικές, οι ισπανικές και οι ιταλικές τράπεζες, καθώς εκείνες έχουν ανάγκη από σημαντικές μειώσεις κόστους.
Κατά τη γερμανική εταιρεία συμβούλων, οι μειώσεις στο κόστος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της ΕΕ θα πρέπει να προέλθουν κατά κύριο λόγο από περικοπές στα τμήματα του corporate και investment banking, αλλά και στις μονάδες του consumer finance και support function.
Κατά τη Roland Berger, το περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι γεμάτο προκλήσεις. Όπως εξηγούν οι αναλυτές του οίκου, οι ευρωπαϊκές τράπεζες στοχεύουν σε μειώσεις του κόστους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και σε απλοποίηση του κόστους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με στόχο την ανάκτηση της κερδοφορίας τους.
Η θέση του οίκου είναι σαφής: Οι τράπεζες πρέπει να μειώσουν τουλάχιστον κατά 10% τα επόμενα 5 χρόνια τα κόστη ώστε να εξοικονομήσουν 40 δισ. ευρώ και να επιτύχουν αναλογία κόστος προς έσοδα στο 55% μέχρι το 2016.
Εάν όμως, συνεχίζει η Roland Berger, το περιβάλλον στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα επιδεινωθεί περαιτέρω, τότε η ανάγκη για μείωση του κόστους θα αυξηθεί στο 17% με στόχο να εξοικονομηθούν 68 δισ. ευρώ.
Η Roland Berger είναι γνωστή στην Ελλάδα με την περιβόητη πρόταση της για κύμα ιδιωτικοποιήσεων, την γνωστή πρόταση των 50 δις που κατέπεσε...
Η Roland Berger είναι ένας από τους δύο οίκους που πραγματοποίησαν αναλύσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ισπανικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης