Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σαμαράς στη Le Monde: Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ οι Έλληνες θα γίνουν φτωχότεροι κατά 70% - Εάν δεν τεθεί θέμα εθνικής ασφάλειας μερικά ακατοίκητα νησιά μπορούν να πουληθούν

Σαμαράς στη Le Monde: Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ οι Έλληνες θα γίνουν φτωχότεροι κατά 70% - Εάν δεν τεθεί θέμα εθνικής ασφάλειας μερικά ακατοίκητα νησιά μπορούν να πουληθούν
Την δική του «εκστρατεία» για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παραχωρώντας σειρά συνεντεύξεων σε γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να καταφέρει να επιτύχει την παράταση της περιόδου προσαρμογής για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ξεκινά αύριο τις κρίσιμες επαφές του σε Βερολίνο και Παρίσι με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Francois Hollande, κατά τις οποίες θα προσπαθήσει να αποσπάσει μηνύματα ξεκάθαρης στήριξης της Ελλάδας.
Ο πόλεμος δηλώσεων και φημολογιών περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ πρέπει να σταματήσει, τονίζει σε νέα του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις κρίσιμες συναντήσεις του με Merkel και Hollande. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε, αυτή τη φορά μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα “Le Monde” πως η Ελλάδα χρειάζεται μία «μικρή ανάσα», διαβεβαιώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε παράλληλα την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα μπορεί να διασωθεί, επαναλαμβάνοντας πως η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα, ενώ η αποχώρηση της Ελλάδας θα είχε καταστροφικές συνέπειες και για την ίδια την ευρωζώνη.
Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ακόμη ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει βυθιστεί κατά 35% τα τελευταία χρόνια, προειδοποιώντας ότι η έξοδος από την ευρωζώνη θα σήμαινε πτώση κατά 70% στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
Η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει τα συστήματα που προκαλούν ελλείμματα και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την ανάταξη της οικονομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την προοπτική πώλησης ακατοίκητων νησιών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα νησιά είναι ακατοίκητα στη μέση του αρχιπελάγους. Εάν δεν δημιουργούνται προβλήματα εθνικής ασφάλειας μερικά απο αυτά τα νησιά μπορούν να έχουν εμπορική χρήση.

Σαμαράς στη Sueddeutsche Zeitung: Εγγυώμαι προσωπικά την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας

Προσωπικά εγγυήθηκε την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Εγγυώμαι προσωπικά πως η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει από τους μηχανισμούς στήριξης, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πως τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι καταστροφική για την ίδια τη χώρα, άλλα και για το σύνολο της Ευρώπης.
Στη νέα συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην κατάρρευση εάν δεν συνεχιστεί η βοήθεια προς την Αθήνα, διεμήνυσε σε δραματικούς τόνους ο κ. Σαμαράς.

Σαμαράς στη Bild: Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει περισσότερα χρήματα

Περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις ζητά από τους δανειστές της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, ενώ προειδοποίησε ότι μία επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή θα σήμαινε μία καταστροφή για την χώρα και το τέλος της δημοκρατίας.
«Το μόνο που θέλουμε είναι ένα λίγος αέρας να ανασάνουμε για να τρέξει η οικονομία και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερα χρήματα », σημείωσε, ακόμη, ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, «θα σήμαινε πέντε ακόμη χρόνια περίπου ύφεσης και η ανεργία θα έφτανε στο 40%. Ένας εφιάλτης, καθώς η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οικονομική κατάρρευση και κοινωνικές αναταραχές». Επιπλέον, σε ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου, για το αν θα χρειαστεί νέο haircut στο ελληνικό χρέος, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής.
Ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε, επίσης πως «οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες. Και όλοι οι πιστωτές μας οφείλουν να γνωρίζουν ότι κι εμείς οι Έλληνες είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «η ελληνική επιτυχία θα ενισχύσει την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης