Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με visa πραγματοποιήθηκαν 1 δισ. επιπλέον ανέπαφες πληρωμές - Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Με visa πραγματοποιήθηκαν 1 δισ. επιπλέον ανέπαφες πληρωμές - Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών
Η έρευνα της Visa δείχνει ότι τα δύο τρίτα (65%) των καταναλωτών παγκοσμίως επιθυμούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με τη συχνότητα που το κάνουν σήμερα ή ακόμα περισσότερο

Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες visa.
Ειδικότερα, η Visa ανακοίνωσε ότι έχει επεξεργαστεί ένα δισεκατομμύριο επιπλέον ανέπαφες πληρωμές, χωρίς την εισαγωγή PIN, καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε αυτή τη μέθοδο συνεχίζει να αυξάνεται.
Το ορόσημο αυτό επιτεύχθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο, καθώς τα όρια ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκαν σε 29 χώρες της Ευρώπης ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19.
Η αύξηση των ανέπαφων πληρωμών αποτελεί βασική τάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς είναι πλέον όχι μόνο ευκολία, αλλά και ανάγκη τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπόρους λιανικής πώλησης.
Η έρευνα της Visa δείχνει ότι τα δύο τρίτα (65%) των καταναλωτών παγκοσμίως επιθυμούν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές με τη συχνότητα που το κάνουν σήμερα ή ακόμα περισσότερο.
Andreana_Pappa.jpg
Η Ανδριάνα Παππά, Επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα, σχολίασε: «Η ζήτηση για ανέπαφες πληρωμές δείχνει ότι αυτή η μέθοδος έχει γίνει ο κανόνας για τους ευρωπαίους καταναλωτές και τους εμπόρους λιανικής.
Οι ανέπαφες πληρωμές είναι δημοφιλείς επειδή συνδυάζουν την ταχύτητα και την ευκολία με την ασφάλεια.
Πράγματι, οι κάρτες που προσφέρουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά απάτης μεταξύ όλων των μεθόδων πληρωμής, ενώ στις χώρες όπου οι ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιούνται ευρέως, η απάτη στο σημείο πώλησης παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Το σημερινό ορόσημο δείχνει πώς οι καταναλωτές και οι έμποροι λιανικής πώλησης στηρίζονται καθημερινά πλέον σε ψηφιακές λύσεις για τις συναλλαγές τους.
Η ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών θα είναι το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και ενώ η αύξηση των ορίων από μόνη της δεν θα αναζωογονήσει την ευρωπαϊκή οικονομία, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς δίνει στους καταναλωτές την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να ξοδέψουν και προσφέροντας ώθηση στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους λοιπούς εμπόρους λιανικής ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο».
Η αυξανόμενη ζήτηση για ανέπαφες συναλλαγές είναι εμφανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από το 80% των πληρωμών Visa στο κατάστημα να είναι γίνονται πλέον ανέπαφα.
Στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών με Visa αυξήθηκε κατά 20% από έτος σε έτος.
Από το ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές, 400 εκατομμύρια πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη δεδομένης της ανακοίνωσης ότι το ανώτατο όριο για ανέπαφες συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί στις 100 λίρες.
Η δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται επίσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από 15 χώρες να παρουσιάζουν 40% ή υψηλότερη αύξηση στις συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου τον Δεκέμβριο του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Στην Ελλάδα οι συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν κατά 90% στο ίδιο διάστημα.
Με πολλές επιχειρήσεις να λειτουργούν υπό περιορισμούς και να προσπαθούν να συμβαδίσουν με την αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών, οι έμποροι ενεργοποιούνται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο και αγκαλιάζουν τις ψηφιακές και ανέπαφες πληρωμές.
Η Visa συνεργάζεται στενά με τους πελάτες και τους συνεργάτες της για να βοηθήσει την ψηφιακή λειτουργία πάνω από οκτώ εκατομμυρίων μικρών επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη, βοηθώντας τους να προσαρμοστούν ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να κάνουν τις αγορές τους με τον τρόπο που επιθυμούν.
Η ανέπαφη μέθοδος πληρωμών παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς και ασφαλείς μεθόδους για τους πελάτες της Visa και θα είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης όταν αρθούν οι περιορισμοί και ανοίξουν ξανά τα καταστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης