Όταν η χρηματιστηριακή αγορά βρισκόταν πάνω από τις 910 μονάδες, το bankingnews έσπευσε να προειδοποιήσει ότι έρχεται διόρθωση στο χρηματιστήριο προς τις 800 με 820 μονάδες.
Επίσης έγκαιρα αναφέραμε ότι δεν περιμένουμε τίποτε για το ορατό μέλλον για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.
Γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο πάει από το κακό στο χειρότερο;
Το ελληνικό χρηματιστήριο πάει από το κακό στο χειρότερο.
Είναι προφανές ότι δικαιώνεται το δυσμενές σενάριο προς τις 800 – 820 μονάδες στα επίπεδα αυτά η αγορά θα εξαντλήσει τα καθοδικά της περιθώρια και θεωρούμε ότι θα είναι ευκαιρία εισόδου ξανά στην αγορά για τους επενδυτές.
- Η χρηματιστηριακή αγορά βλέπει ότι με τον Covid – 19 δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα
- Οι μεταλλάξεις Delta, Epsilon κ.α. αλλάζουν επί τα χείρω τα δεδομένα ακόμη και εάν δεν προκαλούν θνητότητα σίγουρα επηρεάζουν την κοινωνία.
- Η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί με φθηνούς εκβιασμούς να πείσει την κοινωνία να εμβολιαστεί αντί να επιχειρεί να προσπαθήσει να πείσει την κοινωνία με επιχειρήματα.
- Οι τράπεζες στα επίπεδα που βρίσκονταν όταν το χρηματιστήριο ήταν στις 920 μονάδες είχαν αποτιμήσει όλες τις θετικές ειδήσεις του 2021, οπότε οτιδήποτε θα χαλούσε το κλίμα… θα ήταν αιτία διόρθωσης.
- Ειδικά για μετοχές όπως η Alpha bank αναμένεται η εισαγωγή των νέων μετοχών στις 13 Ιουλίου ενώ στην Εθνική η αγορά περιμένει το placement του 20% των μετοχών που σχεδιάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
- Ακόμη και οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ ότι αναθεωρεί τον πληθωρισμό στο 2% είναι απόδειξη ηττοπάθειας. Βλέπουν ότι η πλεονάζουσα ρευστότητα έχει δημιουργήσει πληθωρισμό χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα ενώ ακόμη καμία τράπεζα δεν είναι έτοιμη να αλλάξει την νομισματική της πολιτική. Η ΕΚΤ ξεκάθαρα έχει εγκλωβιστεί στην τοξική της νομισματική πολιτική.
- Οι μεταλλάξεις τύπου Delta και η μεγάλη επιβράδυνση της τουριστικής κίνησης αλλάζουν άρδην και επί τα χείρω τους στόχους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Τα τουριστικά έσοδα στην Ελλάδα θα περιοριστούν στα 6 με 6,6 δισεκ. ευρώ πολύ μακριά από τον στόχο των 9 δισεκ. ευρώ.
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα περιοριστεί στο 2,6% με 2,8% για το 2021, πολύ μακριά από το 5% που είχε αρχικώς εκτιμηθεί....
- Τι συμβαίνει στον τουρισμό; - Επί τα χείρω αναθεωρήσεις
Ως γνωστό Γερμανοί, Βρετανοί είναι στις δύο πρώτες θέσεις βάσει τουριστικής δαπάνης… αλλά οι βρετανοί δεν ήρθαν στην Ελλάδα.
Οι Ρώσοι επίσης που επιλέγουν ειδικού τύπου τουρισμό, όπως ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής επίσης δεν ήρθαν στην Ελλάδα.
Οι ισραηλινοί λόγω της μετάλλαξης Delta ακύρωσαν ή δεν υλοποίησαν πολλά σχέδια τους για ταξίδια στο εξωτερικό και ειδικά στην Ελλάδα.
Με βάση στοιχεία από τις εκδόσεις εισιτηρίων στα λιμάνια και πτήσεων charter ένα συμπέρασμα εξάγεται τα πράγματα είναι χειρότερα του αναμενόμενου για τον τουρισμό.
Τα τουριστικά έσοδα το 2019 ήταν 18,8 δισεκ. και αναφερόμαστε σε έσοδα από τον πυρήνα του τουρισμού.
Το 2020 περιορίστηκαν στα 4,45 δισεκ. και το 2021 εκτιμάται ότι θα κινηθούν μεταξύ 6 με 6,6 δισεκ. μακριά από τον στόχο των 9 δισεκ. που είχε αναφερθεί.
- Ναυαγεί το αισιόδοξο σενάριο για ΑΕΠ 5% το 2021, νέος στόχος 2,6% με 2,8%
Το αισιόδοξο σενάριο για αύξηση ΑΕΠ το 2021 στην Ελλάδα στο 5% έχει ναυαγήσει.
Εάν μάλιστα το Φθινόπωρο επανέλθουν τα περιοριστικά μέτρα, τότε είναι πιθανό το ΑΕΠ να περιοριστεί στο 2,6% με 2,8% και αυτό θα είναι αισιόδοξο σενάριο.
Η Ελλάδα συνεχίζει είναι μια άρρωστη, θνησιγενής και προβληματική, εξαρτώμενη από τον τουρισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης και δεν διαθέτει αυτόνομο στρατηγικό προσανατολισμό.
Οι παθογένειες και τα μεγάλα αθεράπευτα προβλήματα απλά κρύφτηκαν λόγω του Covid 19 δεν έχουν αντιμετωπιστεί και αυτό θα φανεί προσεχώς…
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών