Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Fidelity, Qatar θα στηρίξουν ομολογιακό και αμκ της Εθνικής – Στo 35% το ποσοστό των ξένων….

  Fidelity, Qatar θα στηρίξουν ομολογιακό και αμκ της Εθνικής – Στo 35% το ποσοστό των ξένων….
Η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής και το μετατρέψιμο ομολογιακό είναι εγγυημένα από τους αναδόχους Credit Suisse, Deutsche bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές στην Εθνική στόχος δεν είναι να καλυφθεί η αύξηση και το ομολογιακό από τους αναδόχους αλλά οι ξένοι, οι μικρομέτοχοι να συμμετάσχουν και να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου...
Η Εθνική για τον σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει σειρά road shows στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη με στόχο να ενημερώσει τους πάνω από 3500 ξένους επενδυτές ώστε αν συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ξένους επενδυτές το Qatar και το Fidelity σχεδιάζουν όχι μόνο να συμμετάσχουν αλλά και να αυξήσουν την συμμετοχή τους στην Εθνική ως ένδειξη επενδυτικής εμπιστοσύνης στα σχέδια της διοίκησης.
To Qatar κατέχει το 0,85% της Εθνικής και το Fidelity πέριξ του  1%.
Σημειώνεται ότι με βάση την μετοχική σύνθεση οι ξένοι κατέχουν  35%, Ασφαλιστικά Ταμεία ΝΠΔΔ 12,3% Ασφαλιστικά Ταμεία ΝΠΙΔ 4,2%, Εκκλησία και Μητροπόλεις 1,6%, θεσμικοί επενδυτές εσωτερικού 2%, ιδιώτες 28%, ιδρύματα και κληροδοτήματα 4,1% εταιρίες 2,8%, θυγατρικές σύλλογοι, νοσοκομεία  1,6% κ.α.
Με βάση την υφιστάμενη δομή της μετοχικής σύνθεσης, τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία θα συμμετάσχουν.
Σε μια αύξηση συνολικά 1,8 δις ευρώ τα ταμεία θα εισφέρουν 300 εκατ ευρώ.
Οι ξένοι 630 εκατ ευρώ και οι μικρομέτοχοι οριακά υψηλότερα των 500 εκατ ευρώ.
Είναι προφανές ότι η βασική επιδίωξη είναι ο βασικός πυρήνας των ξένων και των μικρομετόχων να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης