Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Επιτυχής ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Wave I ύψους 1 δισ. ευρώ

tags :
Eurobank: Επιτυχής ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Wave I ύψους 1 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

H «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings) ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank» ή «Τράπεζα») ολοκλήρωσε την πρώτη συνθετική τιτλοποίηση με μεταφορά σημαντικού κινδύνου, μέσω της διάθεσης του μεσαίου τμήματος τιτλοπoίησης χαρτοφυλακίου ύψους 1 δισ. ευρώ ενήμερων δανείων προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, προς την Magnetar Capital.
Η συναλλαγή έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση των σταθμισμένων κεφαλαίων της Τράπεζας κατά περίπου 0,6 δισ. ευρώ συνεισφέροντας περίπου 21 μονάδες στον συνολικό δείκτη εποπτικών της κεφαλαίων.
Η συναλλαγή σηματοδοτεί την ένταξη της συνθετικής τιτλοποίησης, ως σημαντικού και αποτελεσματικού εργαλείου, στις πρωτοβουλίες της Eurobank για τη μελλοντική διαχείριση των εποπτικών της κεφαλαίων, η οποία θα επιτρέψει στην Τράπεζα να υποστηρίξει περαιτέρω μελλοντικές χρηματοδοτήσεις προς την πραγματική οικονομία της χώρας.
Η Citigroup Global Markets AG ενήργησε ως Σύμβουλος Διάθεσης και η Clifford Chance LLP ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας για τη συναλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης