Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι εγγυητές της αμκ της Εθνικής θα στηρίξουν την μετοχή…λόγω δικαιώματος – Ποιες οι προβλέψεις;

  Οι εγγυητές της αμκ της Εθνικής θα στηρίξουν την μετοχή…λόγω δικαιώματος – Ποιες οι προβλέψεις;
Η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εθνικής χωρίς το δικαίωμα και απέδειξε περίτρανα ότι οι εγγυητές ανάδοχοι έχουν θέση ως στρατηγικό στόχο την άνοδο της μετοχής μετά την αποκοπή ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν σε καλά επίπεδα τα δύο δικαιώματα που θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται από τις 27 Σεπτεμβρίου...
Με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της Εθνικής τράπεζας στα 8 ευρώ το μεν δικαίωμα στην αμκ διαμορφώνεται στα 0,56 ευρώ ενώ το δικαίωμα στο ομολογιακό διαμορφώνεται στα 1,01 ευρώ.
Διευκρίνιση στις 27 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση δύο δικαιωμάτων.
Είναι προφανές ότι ανάδοχοι και διοίκηση της Εθνικής θέλουν υψηλότερα την μετοχή της Εθνικής.
Πόσο υψηλότερα το www.bankingnews.gr υποστήριξε από τις 20 Σεπτεμβρίου ότι ένα ρεαλιστικό εύρος είναι μεταξύ 8 και 8,5 ευρώ.
Το βέβαιο είναι ότι οι ανάδοχοι και εγγυητές της αύξησης συνολικά 11 που θα λάβουν προμήθεια 68 εκατ ευρώ είναι προφανές ότι θέλουν υψηλότερα της χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.
Με βάση ένα καλό σενάριο η μετοχή μπορεί να φθάσει στην ζώνη των 8,5 ευρώ ενώ με βάση ένα ουδέτερο σενάριο να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.
Δεν έχει τόσο πολύ αξία που θα είναι η μετοχή της ΕΤΕ αύριο Τετάρτη αλλά την Παρασκευή καθώς με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής θα καθοριστεί η τιμή των δύο δικαιωμάτων της αύξησης και του ομολογιακού.
Στις 27 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων και με βάση όλες τις ενδείξεις θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα τουλάχιστον αρχικά.
Στην αρχή μεγάλη προσφορά και προς το τέλος εκδηλωθεί ζήτηση.
Τρείς παράμετροι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη
1)Η συμπεριφορά των μετόχων. Ορισμένοι αμερικανοί ίσως να μην συμμετάσχουν, τα μεγάλα ταμεία θα συμμετάσχουν και η πλειοψηφία των φυσικών προσώπων.
2)Το κερδοσκοπικό παιχνίδι που θα στηθεί από ορισμένους στα δικαιώματα χρήζει μεγάλης προσοχής
3)Το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί φαινόμενο arbitrage μεταξύ των δύο δικαιωμάτων αμκ και ομολογιακού.
Η κεφαλαιακή ενίσχυση της Εθνικής αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα από χρηματιστηριακής πλευράς υπό την έννοια της μεγάλης κινητικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης