Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι ανάδοχοι Goldman, CS, Morgan Stanley, Citigroup αγόρασαν τα δικαιώματα της ΕΤΕ λόγω αυξημένης προσφοράς - Υπό πίεση το ΧΑ, ανοδικά το ευρώ

Οι ανάδοχοι Goldman, CS, Morgan Stanley, Citigroup  αγόρασαν τα δικαιώματα της ΕΤΕ  λόγω αυξημένης προσφοράς - Υπό πίεση το ΧΑ, ανοδικά το ευρώ
(upd8) Με επίκεντρο τις πιέσεις στην Εθνική  αλλά και τα δύο δικαιώματα που διαπραγματεύονται περιστράφηκε  το ΧΑ το οποίο υποχώρησε -1,18% στις 1496 μονάδες με τζίρο 115 εκατ και όγκο 52,7 εκατ μετοχές.
Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών είναι εμφανής τόσο η στήριξη των αναδόχων ειδικά στα δικαιώματα, όσο και η  προσφορά που διατηρήθηκε  σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν επενδυτές που πουλούσαν δικαιώματα και άλλοι που πουλούσαν μετοχές για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου και στο ομολογιακό.
Όμως όπως είναι ευνόητο όλο το ενδιαφέρον του χρηματιστηρίου, της επενδυτικής κοινότητας εστιάστηκε  στην Εθνική η οποία βρίσκεται κάτω από τα 8 ευρώ πέριξ των 7,65 με 7,70 ευρώ περίπου. Η Εθνική υποχώρησε κατά 4,75% στα 7,62 ευρώ με τον όγκο να υπερβαίνει τα  5,8  εκατ μετοχές. Η Εθνική πλησιάζει κρίσιμη τεχνική ζώνη.

Στην μετοχή σημαντικές κινήσεις πραγματοποίησαν  η Bank of America με 410 χιλ κατά πληροφορίες ήταν πωλητής και η Citigroup με 570  χιλ μετοχές που ήταν αγοραστής όπως και η Goldman Sachs με κίνηση 550 χιλ μετοχών. Κινήσεις επίσης πραγματοποίησαν η Credit Suisse με 400 χιλ και η Nomura με 500 χιλ μετοχές.
Όμως το ενδιαφέρον  παραμένει  επικεντρωμένο στα δικαιώματα καθώς εκεί εστιάζεται η παρέμβαση καθώς η προσφορά δικαιωμάτων κατά την πρώτη μέρα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.
Στα δικαιώματα της αύξησης κίνηση έχει πραγματοποιήσει η Goldman Sachs 5 εκατ δικαιώματα ,1,7 εκατ η Credit Suisse, 500 χιλ η Morgan Stanley και 1,9 εκατ η Citigroup και 500 χιλ η Bank of America.
Στα δικαιώματα του ομολογιακού η Goldman Sachs έχει πραγματοποιήσει παρέμβαση 3,5 εκατ δικαιωμάτων, 1,6 εκατ  η Citigroup  250 χιλ η HSBC, 530 χιλ η Morgan Stanley και 380 χιλ η Credit Suisse. 
Το δικαίωμα της αμκ με σύμβολο  ΕΤΕΔ έκλεισε με  πτώση 17,8% περίπου στα 0,46 ευρώ και όγκο 17,7 εκατ  ενώ το δικαίωμα του ομολογιακού με σύμβολο ΕΤΕΟ2 στα 0,88 ευρώ με πτώση 16% και όγκο πάνω από 18 εκατ δικαιώματα να έχουν διακινηθεί.
Από την μέχρι τώρα συμπεριφορά των δικαιωμάτων της Εθνικής μπορεί να εξαχθούν ορισμένα πρώτα συμπεράσματα.
Η προσφορά ήταν μεγάλη αλλά αναμενόμενη δεν σημειώθηκαν ακραίες κινήσεις και η έως τώρα συμπεριφορά των δικαιωμάτων κρίνεται φυσιολογική. Υπάρχει πτώση προφανώς αλλά αν ληφθεί υπόψη ότι θα υπήρχε και μεγάλη προσφορά η συμπεριφορά των δικαιωμάτων μάλλον κρίνεται φυσιολογική, όταν μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη μια τόσο σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση.
Στην αγορά ομολόγων επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις με τα CDS στην Ελλάδα στις 800 μονάδες βάσης, στην Πορτογαλία 400 μονάδες βάσης στην Ιρλανδία 460 μονάδες βάσης.
Σταθεροποιητικά ελαφρώς πτωτικά τα spreads στις 865 μονάδες βάσης ενώ το ευρώ συνεχίζει την ανοδική του πορεία στα 1,3450 δολάρια.
Κρίσιμο τεχνικό σημείο στα 1,3510 με 1,3520 ενώ stop losses υπάρχουν στα 1,3525 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης