Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξεκίνησαν οι αγορές δικαιωμάτων στην Εθνική από επενδυτές – Ενεργή και η στήριξη των αναδόχων – Τι θα συμβεί στη μετοχή;

 Ξεκίνησαν οι αγορές δικαιωμάτων στην Εθνική από επενδυτές  – Ενεργή και η στήριξη των αναδόχων – Τι θα συμβεί στη μετοχή;
Οι πρώτες σημαντικές αγορές δικαιωμάτων εκδηλώθηκαν χθες από πραγματικούς αγοραστές ενώ υπήρχαν και οι παρεμβάσεις των αναδόχων.
Το μείγμα αυτό βοήθησε στην σημαντική μείωση των απωλειών στα δύο δικαιώματα της Εθνικής τράπεζας.
Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι από χθες εμφανίσθηκαν πραγματικοί αγοραστές στα δικαιώματα της Εθνικής μια μέρα έντονης νευρικότητας και αστάθειας στις αγορές.
Είναι προφανές ότι ενδιαφέρον για την Εθνική τράπεζα υπάρχει.
Μέχρι τώρα έχουν διακινηθεί 80 εκατ δικαιώματα και στην αύξηση και στο ομολογιακό.
Με βάση όλες τις ενδείξεις ένα ποσοστό της τάξης του 15% με πιθανότερο 20% των δικαιωμάτων θα διακινηθεί που σημαίνει 240 με 250 εκατ δικαιώματα συνολικά για αύξηση και ομολογιακό.
Οι παράμετροι που θα κρίνουν την πορεία της συμπεριφοράς του δικαιώματος είναι 5 κατά βάση
1)Με βάση ενδείξεις και σήμερα θα υπάρχει προσφορά δικαιωμάτων με πιθανότερο σενάριο από Πέμπτη να αλλάξει η τάση.
Αν αυτό συμβεί σημαίνει ότι εκτονώνεται η πίεση στα δύο δικαιώματα.
2)Από την έως τώρα συμπεριφορά των δικαιωμάτων και της μετοχής προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις.
Οι ανάδοχοι φαίνεται να μην θέλουν την μετοχή της Εθνικής κάτω από τα 7 ευρώ ενώ όσον αφορά τα δικαιώματα διαφαίνεται ότι τιμές αν κινηθούν στα 0,40 με 0,45  ευρώ για της αύξησης και 0,80 ευρώ για το ομολογιακό θα είναι ρεαλιστικά επίπεδα.
Υποχώρηση της μετοχής κάτω από τα  7 ευρώ και κίνηση των δικαιωμάτων της αύξησης κάτω από τα 0,40 ευρώ προς τα 0,35 ευρώ και του ομολογιακού κάτω από τα 0,70 ευρώ προφανώς και θα προβληματίσουν.
3)Από τις μέχρι τώρα κινήσεις των δικαιωμάτων προκύπτει ότι οι ανάδοχοι έχουν αγοράσει συνολικά 20-25 εκατ δικαιώματα δηλαδή το 31% των δικαιωμάτων που έχουν διακινηθεί.
Ωστόσο τονίζεται ότι τα δικαιώματα αγοράστηκαν όχι για να διακρατηθούν αλλά για να πωληθούν.
4)Κατά βάση πωλητές των δικαιωμάτων είναι μέτοχοι οι οποίοι αναζητούν ρευστότητα ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
5)Η Bank of New York Mellon θεματοφύλακας της Εθνικής κατέχει 60 εκατ δικαιώματα συνολικά τα οποία θα πωλήσει σε προσυμφωνημένες τιμές. Η Bank of New York ξεκίνησε από χθες να πουλάει δικαιώματα ωστόσο οι κινήσεις πραγματοποιήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να απορροφηθούν από την αγορά.
Το συμπέρασμα από όλα αυτά.
Εμφανίσθηκαν οι πραγματικοί αγοραστές δικαιωμάτων στην Εθνική και αυτό είναι καλό σημάδι.
Προφανώς και υπάρχει στήριξη από τους αναδόχους ωστόσο σταδιακά επέρχεται η ισορροπία και όσο πλησιάζει το πέρας της διαπραγμάτευσης τόσο θα διαμορφώνονται καλύτερες συνθήκες και δεδομένα για τις τιμές των δικαιωμάτων της Εθνικής τράπεζας.
H αύξηση και το ομολογιακό της Εθνικής εκτυλίσσονται ομαλά και όλα δείχνουν ότι το εγχείρημα της Εθνικής θα στεφθεί με επιτυχία.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης