Τα αποτελέσματα α΄6μήνου 2022 της Eurobank και Εθνικής ήταν πολύ ενδιαφέροντα.
Στις 2 και 3 Αυγούστου θα ακολουθήσουν η Alpha bank και η Πειραιώς και επίσης τα αποτελέσματα θα είναι αξιοπρεπέστατα.
Μόνο Eurobank και Εθνική ανακοίνωσαν 1,45 δισεκ. κέρδη στο α΄ 6μηνο του 2022 με πολλά έκτακτα μεν αλλά αυτό που μετράει αυτή την περίοδο είναι προφανώς η εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου με οποιονδήποτε τρόπο.
Το διακύβευμα του α΄ 6μήνου του 2022 για τις ελληνικές τράπεζες δεν πρέπει να είναι από πού προήλθαν τα κέρδη αλλά πόσα κέρδη εμφανίζουν αφού πρέπει να εστιάσουμε στην εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου και στον τομέα αυτό η Eurobank τα πήγε πολύ καλά και η Εθνική επίσης…
Το ίδιο θα αποδείξουν και η Alpha bank και η Πειραιώς, όλες οι τράπεζες στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν κεφάλαιο εσωτερικά στοιχείο άκρως σημαντικό στην αξιολόγηση από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών…
Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα ξαναδούμε το 1 ευρώ ως τιμή μετοχής σε Eurobank, Πειραιώς και Alpha bank και τα 3,35 ευρώ στην Εθνική τράπεζα.
Επίσης έχουμε έγκαιρα, πολύ έγκαιρα αναφέρει ότι η ΔΕΗ θα αναρριχηθεί προς την ζώνη των 6,20 ευρώ μετά την βύθιση της στα 4,74 ευρώ και εκτίμηση του bankingnews στα 4,80 ευρώ ήδη από το Φθινόπωρο του 2021…
Τι θα συμβεί μετά;
Το ερώτημα δεν είναι που θα φθάσουμε μόνο… αλλά όταν φθάσουμε σε κάποιες τιμές στόχους τι θα σημειωθεί μετά;
Η άποψη μας είναι ότι θα δούμε το 1 ευρώ σε Alpha bank, Πειραιώς και Eurobank και τα 6,20 ευρώ στην ΔΕΗ… το έχουμε έγκαιρα αναφέρει… αλλά μετά από αυτές τις τιμές θεωρούμε ότι η αγορά θα επιχειρήσει να τεστάρει τα πρόσφατα χαμηλά και δεν αποκλείουμε και νέα χαμηλά…
Αν και σε άλλη ανάλυση μας αναφέρουμε ότι πάνω από 1,50% με 1,75% δεν θα δούμε τα επιτόκια παρέμβασης της ΕΚΤ και όταν θα φθάσουμε εκεί θα ανοίξει ευρέως η συζήτηση για το πότε θα μειωθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ… αυτό σημαίνει άνοδος των μετοχών… δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ένα φαινόμενο έχει έρθει για να μείνει καιρό μαζί μας ο στασιμοπληθωρισμός.
Πολλοί αναφέρουν ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός, για όλα ευθύνονται η ενέργεια και ο Putin… προφανώς και η προσέγγιση αυτή είναι εσφαλμένη.
Για τον πληθωρισμό η ΕΚΤ και η FED φέρουν σχεδόν αποκλειστική ευθύνη, ο πληθωρισμός δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της τοξικής ποσοτικής χαλάρωσης και της αθρόας προσφοράς χρήματος.
Ο πληθωρισμός είναι νομισματικό φαινόμενο χειρίστου είδους έχει μολύνει τις οικονομίες γιατί η ίδια η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι μολυσματική ασθένεια…
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών