Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προσεχώς η μάχη της αναδοχής στις αμκ - Μετά τις φήμες ότι η Deutsche bank θα είναι εγγυητής ανάδοχος σε αύξηση κεφαλαίου 1 δις ευρώ στην Εθνική που διαψεύδονται…η Γερμανική τράπεζα αγοράζει μετοχές Εθνικής

    Προσεχώς η μάχη της αναδοχής στις αμκ - Μετά τις φήμες ότι η Deutsche bank θα είναι εγγυητής ανάδοχος σε αύξηση κεφαλαίου 1 δις ευρώ στην Εθνική που διαψεύδονται…η Γερμανική τράπεζα αγοράζει μετοχές Εθνικής
Μετά τις φήμες ότι η Deutsche bank θα είναι εγγυητής ανάδοχος σε αύξηση κεφαλαίου 1 δις ευρώ στην Εθνική τράπεζα που ωστόσο διαψεύστηκαν από την διοίκηση της τράπεζας η Deutsche bank αγοράζει μετοχές Εθνικής.

Σήμερα απέκτησε 540 χιλ μετοχές Εθνικής ωστόσο υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Γερμανική τράπεζα θα παραμείνει στον τίτλο έχοντας να εκτελέσει εντολές αγοράς το προσεχές διάστημα.
Η Εθνική έχει διαψεύσει ότι η Deutsche bank θα είναι εγγυητής ανάδοχος και παλαιότερα η Citigroup ωστόσο είναι βέβαιο ότι κάποιος ή κάποιοι ξένοι θα είναι τελικώς ανάδοχοι της αμκ που θα υλοποιηθεί.
Π.χ. δεν μπορεί να μην αναφερθεί ότι η Nomura παραμένει στον τίτλο εδώ και καιρό μπορεί να αποτελεί σύμπτωση μπορεί και όχι όπως και η BofA, HSBC και Citigroup.
Προσεχώς που η μάχη της αναδοχής θα κορυφωθεί είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί ξένοι θα δηλώνουν την παρουσία τους στην αγορά.
Το www.bankingnews.gr είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η Deutsche bank θα είναι  ο εγγυητής ανάδοχος σε αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας και μέσω της διαδικασίας αυτής θα βρεθεί να ελέγχει ποσοστό της νέας Εθνικής.
Το σενάριο αυτό ετέθη στην διοίκηση της Εθνικής τράπεζας η οποία το διαψεύδει τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με την Deutsche bank.
Κατά την άποψη πολλών θα ήταν στρατηγικό λάθος μια συμφωνία με την Deutsche bank στρατηγικού χαρακτήρα  γιατί θα περάσει λάθος πολιτικά μηνύματα καθώς εκπροσωπεί την επίσημη Γερμανική γραμμή.
Άλλο αναδοχή σε αμκ και άλλο στρατηγικός επενδυτής.
Θα υποθέσουν πολλοί ότι πρόκειται για ξεπούλημα της Εθνικής στους Γερμανούς ειδικά μια περίοδο όπου - λανθασμένα δυστυχώς - πολλά παρεξηγούνται.
Παράλληλα θα ήταν παράδοξο η Deutsche bank να θέλει να συμμετάσχει με στρατηγικό ποσοστό στην νέα Εθνική και η Credit Agricole και η Societe Generale να αποχωρούν από την Ελλάδα.
Οι Γαλλικές τράπεζες αποχωρούν από την Ελλάδα καθώς δεν βλέπουν προοπτικές κερδοφορίας και θα έρθει η Deutsche για να αποκομίσει υπερκέρδη;
Ένα τέτοιο deal δεν έχει επιχειρηματική λογική αλλά θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μόνο πολιτικά συμφέροντα.
Επίσης στο νέο σχήμα Εθνικής – Eurobank η Deutsche bank δεν είναι ξένος σύμμαχος.
Ήταν στρατηγικός επενδυτής στην Eurobank και αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο.
Η Εθνική βρίσκεται σε συζητήσεις με ξένες τράπεζες ώστε να εγγυηθούν την αμκ που θα υλοποιήσει προσεχώς και η οποία με όρους κεφαλαιακών απαιτήσεων φθάνει τα 15 με 16 δις ευρώ.
Εφόσον η  ΕΚΤ έχει μπλοκάρει  την πρόταση του ΤΧΣ να εγγυηθεί τα νέα ομόλογα  τότε η καθαρή κεφαλαιακή απαίτηση μετά από αναβαλλόμενους φόρους θα φθάσει τα 14 δις ευρώ.
Αν τα Cocos δηλαδή τα μετατρέψιμα ομολογιακά είναι το 35% της ανακεφαλαιοποίησης και όχι 45% όπως αρχικώς εικαζόταν τότε η αμκ θα είναι 9 δις ευρώ και τα υπόλοιπα 5 δις μετατρέψιμα ομολογιακά που θα καλύψει το ΤΧΣ.
Το 10% της ελάχιστης συμμετοχής είναι 900 εκατ άρα με 900 εκατ η 1 δις ευρώ αμκ η Εθνική καλύπτει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης