Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι μικρομέτοχοι στηρίζουν τα δικαιώματα της ΕΤΕ - Αγορές και από Deutsche, Goldman, Credit Suisse και Citigroup – Δεν παίζει πλέον το Κατάρ

Οι μικρομέτοχοι στηρίζουν τα δικαιώματα της ΕΤΕ - Αγορές και από Deutsche, Goldman, Credit Suisse και Citigroup – Δεν παίζει πλέον το Κατάρ
Περίπου 30 εκατ δικαιώματα σε σύνολο 1,2 δις  έχουν αγοράσει οι εγγυητές ανάδοχοι της αύξησης και του ομολογιακού μόλις το 2,5% του συνόλου.
Οι παρεμβάσεις των αναδόχων είναι αισθητές αλλά για να αποτυπωθεί η πραγματικότητα έχουν καλύψει μικρό μέρος των συνολικών συναλλαγών που ξεπερνούν τα 200 εκατ δικαιώματα....

Η Deutsche bank έχει αγοράσει 5 εκατ η Goldman Sachs 8,5 με 9 εκατ κ.α.
Τα δικαιώματα αυτά δεν αγοράστηκαν για να γίνουν οι ανάδοχοι μέτοχοι στην Εθνική θα πωληθούν όταν θα αρχίσει να εκδηλώνεται ζωηρότερο ενδιαφέρον.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το www.bankingnews.gr προκύπτει ότι οι Έλληνες στηρίζουν ενεργά την αύξηση και το ομολογιακό της Εθνικής τράπεζας ενεργότατα.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα Ελλάδος θα εμφανίζουν λίγο μεγαλύτερο ποσοστό ενώ των ξένων θα μειωθεί επίσης κατά τι.
Μια σημαντική παράμετρος.
Οι ξένοι υφιστάμενοι μέτοχοι θα ασκήσουν σε συντριπτικό βαθμό τα δικαιώματα τους.
Νέοι ξένοι μέτοχοι δεν φαίνεται να έρχονται καθώς ανησυχούν για την Ελλάδα.
Το Κατάρ επίσης δεν φαίνεται να παίζει παρ΄ ότι είχε καλλιεργηθεί η άποψη ότι θα αυξήσει την συμμετοχή του στην Εθνική. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν δεν υπάρχει θέμα Κατάρ….


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης