Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καλύπτεται η αύξηση της Εθνικής – Πουλούν τα δικαιώματα που αγόρασαν οι ανάδοχοι – Το δημόσιο θα αγοράσει τα αδιάθετα….

  Καλύπτεται η αύξηση της Εθνικής – Πουλούν τα δικαιώματα που αγόρασαν οι ανάδοχοι – Το δημόσιο θα αγοράσει τα αδιάθετα….
Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων της Εθνικής τράπεζας.
Το δικαίωμα της αύξησης ΕΤΕΔ κινείται πέριξ των 0,40 ευρώ και του ομολογιακού πέριξ των 0,70 ευρώ.
Οι ανάδοχοι με προεξάρχοντες την Goldman Sachs, Citigroup, HSBC, πούλησαν σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων που κατείχαν σε τελικούς πελάτες - μετόχους και τουλάχιστον αυτό είναι ενθαρρυντικό στοιχείο.
Στις 11 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου και το ελληνικό δημόσιο εκείνη την ημέρα θα αποφασίσει αν θα καλύψει τα αδιάθετα.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το ύψος των αδιάθετων που ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί θα καλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο το οποίο ελέγχει το 0,5% της Εθνικής ως άμεση συμμετοχή. Επίσης η  αύξηση και το ομολογιακό καλύπτονται από τους μετόχους. Το μεγάλο εγχείρημα της διοίκησης κρίνεται επιτυχές.
Στις 19 Οκτωβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της αύξησης και στις 27 Οκτωβρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών από το ομολογιακό που θα έχουν μετατραπεί σε μετοχές.
Με βάση μια λογική προσέγγιση με την ολοκλήρωση των δικαιωμάτων θα εκτονωθεί η πίεση που είχε ασκηθεί στην μετοχή.
Άρα η Εθνική πρέπει να αντιδράσει θετικά μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων.
Ωστόσο η περίοδος μιας φυσιολογικής θετικής αντίδρασης συμπίπτει με την περίοδο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων διεθνών τραπεζών και εταιριών. Οι εκτιμήσεις μάλλον είναι συγκεχυμένες έως όχι ιδιαίτερα θετικές.
Ως εκ τούτου θα διαδραματίσει καίριο ρόλο το γεγονός ότι η περίοδος ανάκαμψης της μετοχής μπορεί να συμπέσει με μια περίοδο αστάθειας.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες η μετοχή θα πρέπει να βρεθεί στα 8,5 ή 9 ευρώ αλλά μια αρνητική συγκυρία μπορεί να οδηγήσει την μετοχή στα 6,5 ευρώ.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

To www.bankingnews.gr επί καθημερινής βάσεως παρουσιάζε με εκτενή ρεπορτάζ την πορεία εξέλιξης της αύξησης και του ομολογιακού της Εθνικής τράπεζας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης