Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Αύξηση κερδών, μείωση των κόκκινων δανείων και ισχυρή ρευστότητα

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Αύξηση κερδών, μείωση των κόκκινων δανείων και ισχυρή ρευστότητα
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Ηπείρου για το 2023 και το στρατηγικό της σχέδιο για τα επόμενα έτη. Επισημαίνεται ότι εγκρίθηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου πραγματοποίησε την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 την 47η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο Epirus Palace Congress & Spa στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Ηπείρου για το 2023 και το στρατηγικό της σχέδιο για τα επόμενα έτη. Επισημαίνεται ότι εγκρίθηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης σήμανε με την ομιλία του ο Πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου κ. Βασίλης Κολιός, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. «Για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, το 2023 αποτέλεσε μία χρονιά κατά την οποία κάναμε σημαντικά βήματα προς την υλοποίηση του στρατηγικού και επιχειρησιακού μας σχεδίου, το οποίο αξιοποιεί τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα: την εντοπιότητα, την ευελιξία, την αμεσότητα, την αξιοπιστία, τις ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες μας».
Ο κ. Κολιός συνέχισε αναφέροντας: «Αυξήσαμε όλα μας τα μεγέθη προχωρώντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τράπεζας και μειώσαμε εντυπωσιακά τα κόκκινα δάνεια, ενισχύοντας την κερδοφορία μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στην τοπική οικονομία και κοινωνία, και έμπρακτα να προσφέρουμε στήριξη που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Ηπείρου. Είναι δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και να δημιουργούμε αξία για τον τόπο μας, τους μετόχους μας και την κοινωνία».
Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στον στόχο της Τράπεζας να επεκτείνει της δραστηριότητές της εκτός Ηπείρου και να εξελιχθεί από μία μικρή συνεταιριστική Τράπεζα σε μία περιφερειακή Τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τόνισε πως η Τράπεζα Ηπείρου προχωρά μεθοδικά στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της, τη σημαντική αναβάθμιση των τεχνολογικών της υποδομών και τη συνεχή βελτίωση της εταιρικής της διακυβέρνησης. Το επιχειρησιακό μοντέλο της Τράπεζας βασίζεται στον συνδυασμό των διαπροσωπικών σχέσεων εμπιστοσύνης και της ψηφιακής τεχνολογίας αιχμής.
Στη συνέχεια, ο κ. Βουγιούκας παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Ηπείρου για το 2023 και επικεντρώθηκε στην περαιτέρω μείωση του δείκτη ΜΕΔ στο 31% από το αρχικό 75%, τονίζοντας ότι η μείωση των ΜΕΔ εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα για την Τράπεζα, στην αύξηση κερδών προ προβλέψεων (ΡΡΙ) κατά 14,48% και στην αύξηση των καθαρών κερδών κατά 70,38%.
Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Βασίλειος Τσουκανέλης ανάφερε: «Από το 2016 η Τράπεζα παρουσιάζει συνεχή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της, η οποία συνεχίζεται και το 2024. Τεράστια βελτίωση υπάρχει στον τομέα των κόκκινων δανείων. Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν χωρίς πώληση χαρτοφυλακίου και χωρίς ένταξη στο Ηρακλής. Σημαντικό είναι επίσης ότι έγινε με ελάχιστο κοινωνικό κόστος, πράγμα που επιβεβαιώνει την κοινωνική ευαισθησία της Τράπεζας».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική προηγούμενη χρήση αλλά και για τη συνεχή βελτίωση των αποτελεσμάτων από το 2019 μέχρι σήμερα. Επιπλέον, έκανε αναφορά στη υλοποίηση του συνόλου των στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου, στην αξιοσημείωτη πρόοδο του επιπέδου εταιρικής διακυβέρνησης, στη σημαντική εξυγίανση του ισολογισμού και στην ικανοποιητική ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών. Η θετική εικόνα της Τράπεζας συμπληρώνεται με την ανάπτυξη στενών σχέσεων με την τοπική κοινωνία.
Ευχαρίστησε τέλος τους μετόχους για την ουσιαστική στήριξή τους καθώς και το σύνολο του προσωπικού για την προσήλωση και τη συμμετοχή τους στη θετική πορεία του οργανισμού, δηλώνοντας: «Η Τράπεζα Ηπείρου είναι μία Τράπεζα που διδάσκεται από το παρελθόν, αξιοποιεί το παρόν, σχεδιάζει το μέλλον. Προχωρά με σταθερά βήματα προς τον στόχο της: τη δημιουργία μίας ισχυρής περιφερειακής Τράπεζας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης