Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Ξεπεράστηκαν οι στόχοι το α' εξάμηνο 2024 - Από το 2025 το business plan για την Ελληνική

Καραβίας (Eurobank): Ξεπεράστηκαν οι στόχοι το α' εξάμηνο 2024 - Από το 2025 το business plan για την Ελληνική
«Εξετάζουμε ευκαιρίες για εξαγορές στον τομέα του asset management εντός και εκτός Ελλάδος»
Σχετικά Άρθρα
Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις της Eurobank εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας, κάνοντας λόγο για υπεραπόδοση το α' εξάμηνο 2024 που οδηγεί σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στόχων για το σύνολο του έτους.
Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη στον απόηχο της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο κ. Καραβίας ανέφερε πως για το τέλος του 2024 αναμένει την απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων να αυξάνεται στο 16,5% (έναντι 15%), την ενσώματη λογιστική αξία ανά μετοχή να αναθεωρείται στο 2,35 ευρώ (έναντι 2,25 ευρώ) και τα λειτουργικά κέρδη στο 1,6 δισ. ευρώ.
«Το πρώτο εξάμηνο του έτους η Eurobank κατάφερε να πιάσει αρκετούς από τους στόχους που είχαμε εξαρχής θέσει για το σύνολο του έτους», είπε μεταξύ άλλων.
Αναφέρθηκε επίσης και στην ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης για την Ελληνική Τράπεζα (με 55,88% η Eurobank), σημειώνοντας πως το τριετές business plan θα ανακοινωθεί με τα αποτελέσματα της Eurobank στις αρχές του 2025.
«Εξετάζουμε ευκαιρίες για εξαγορές στον τομέα του asset management εντός και εκτός Ελλάδος», ανέφερε επίσης, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι στόχος είναι η επέκταση σε χώρες πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου.
Σε ό,τι αφορά στα NPEs, σημείωσε ότι ο στόχος για επίπεδο 3% επόι του συνόλου των δανείων είναι εφικτός για το 2024, καθώς ήδη η Τράπεζα παρουσιάζει δείκτη στο 3,1%.
Τέλος, εκτιμά ότι το β' εξάμηνο του 2024 αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η ζήτηση για δάνεια.
«Το business plan προβλέπει αύξηση δανείων 2,3 δισ. για το σύνολο του έτους και είμαστε σε τροχιά επίτευξης του στόχου αυτού. Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στη σύνθεση. Από το διεθνές περίμένουμε αύξηση 1 δισ. ενώ από το Corporate η πρόβλεψη είναι για αύξηση 1,1 δισ. ευρώ, ωστόσο θα είμαστε ελαφρώς υψηλότερα». «Στα στεγαστικά περιμέναμε 0,2 δισ. και εκτιμούμε ότι θα κινηθεί λίγο χαμηλότερα, ωστόσο στο δεύτερο εξάμηνο βλέπουμε κάποια ανάκαμψη στη ζήτηση», είπε ο κ. Καραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης