Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Πρόταση για την Ελληνική Τράπεζα

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Πρόταση για την Ελληνική Τράπεζα
Η καταβολή της αντιπαροχής προς τους δικαιούχους μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση πραγματοποιήθηκε μέσω της εκτέλεσης τραπεζικών εμβασμάτων και της αποστολής επιταγών στις 6 Αυγούστου 2024
Την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της Eurobank προς τους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας, ανακοίνωσε η πρώτη.
Ειδικότερα, η Eurobank ανακοίνωσε: «Η Τράπεζα Eurobank Α.Ε. (η «Προτείνουσα»), θυγατρική της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι η διαδικασία της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς (η «Δημόσια Πρόταση») για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Bank Public Company Limited (η «Υπό Εξαγορά Εταιρεία»), η οποία είχε υποβληθεί στις 4 Ιουνίου 2024, έχει ολοκληρωθεί.

Μετά τον τελικό έλεγχο των Εντύπων Αποδοχής και Μεταβίβασης, το συνολικό ποσοστό αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης έφτασε το 0,481%, καθώς υποβλήθηκαν Έντυπα Αποδοχής και Μεταβίβασης για 1.984.781 μετοχές της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.
Το συνολικό ποσοστό αποδοχής προστιθέμενο στο 55,481% (229.030.025 μετοχές) που κατείχε άμεσα η Προτείνουσα στη λήξη της Δημόσιας Πρότασης στις 30 Ιουλίου 2024, εξασφαλίζει στην Προτείνουσα συνολική συμμετοχή 55,962% (231.014.806 μετοχές) στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.
Η καταβολή της αντιπαροχής προς τους δικαιούχους μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση πραγματοποιήθηκε μέσω της εκτέλεσης τραπεζικών εμβασμάτων και της αποστολής επιταγών στις 6 Αυγούστου 2024 και η Προτείνουσα προχώρησε σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των τίτλων μέσω του Χειριστή Ανάδοχου, The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (“CISCO”).
Η CISCO  και η Axia Ventures Group ενεργούσαν ως Σύμβουλοι της Προτείνουσας στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης