Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 13/9 για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τράπεζα Κύπρου: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 13/9 για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η μετοχή θα διαγραφεί από το London Stock Exchange Group
Σχετικά Άρθρα
Στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου για να δώσουν οι μέτοχοι το «πράσινο φως» στην εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ντεμπούτο να  αναμένεται στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (η «Εταιρία») ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την προτεινόμενη εισαγωγή των συνήθων μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τη διαγραφή των Συνήθων Μετοχών από τη δευτερογενή εισαγωγή διεθνών εμπορικών εταιρειών στο Επίσημο Μητρώο του London Stock Exchange Group και την επακόλουθη ακύρωση της εισαγωγής στο LSE, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τους μετόχους της Εταιρίας και από την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ, καθώς και υπό τις συνθήκες της αγοράς.
Όπως ανακοινώθηκε στις 8 Αυγούστου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν μια σειρά από μακροπρόθεσμα στρατηγικά οφέλη τόσο για την Εταιρία όσο και για τους μετόχους και να ενισχύσει την παρουσία της Εταιρίας στις αγορές. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη ρευστότητα στις Συνήθεις Μετοχές και να βελτιώσουν την προβολή της Εταιρίας στην αγορά από μια δυνητικά ευρύτερη επενδυτική βάση, μέσω της εισαγωγής της σε μια αγορά συμβατή με το προφίλ της Εταιρίας. Επιπρόσθετα, οι συναλλαγές στο πιο επικεντρωμένο σύστημα της αγοράς του ΧΑ και η αυξημένη δυνατότητα για σύγκριση με ομότιμες τράπεζες, δύναται να προσελκύσουν στην Εταιρία μακροπρόθεσμους θεσμικούς μετόχους.
Η αλλαγή στη δομή της εισαγωγής δεν θα έχει επίδραση στις δραστηριότητες της Εταιρίας, η οποία θα παραμείνει Ιρλανδική εταιρεία και φορολογικός κάτοικος Κύπρου, ή στις θυγατρικές της Εταιρίας και διευκρινίζεται ότι δεν προτείνεται αλλαγή στην εισαγωγή της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Εταιρίας και των μετόχων στο σύνολό τους και, ως εκ τούτου, συστήνει ομόφωνα στους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ των ψηφισμάτων στην ΕΓΣ, όπως προτίθεται να πράξει το Διοικητικό Συμβούλιο σε σχέση με τους δικές του μετοχές.
Με την επιφύλαξη της έγκρισης των ψηφισμάτων από την απαιτούμενη πλειοψηφία των μετόχων στην ΕΓΣ και της έγκρισης της Εισαγωγής από την Επιτροπή Εισαγωγών του ΧΑ, αναμένεται ότι η διαπραγμάτευση στο ΧΑ θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης