Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διαθέτει 4,7 δισ ευρώ γραμμές χρηματοδότησης με ξένες τράπεζες η Εθνική - Ανανεώνει repos η HSBC

 Διαθέτει 4,7 δισ ευρώ γραμμές χρηματοδότησης με ξένες τράπεζες η Εθνική  - Ανανεώνει repos η HSBC
Σε συνέχεια της επιτυχημένης αύξησης κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ και της ευρύτερης απήχησης του συνολικού προγράμματος κεφαλαιακής ενίσχυσής της, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι πλέον διαθέτει εγκεκριμένες γραμμές χρηματοδότησης (repo lines)  ύψους 4,7 δισ. ευρώ από διεθνείς τράπεζες, με εγγύηση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Η παράμετρος αυτή δηλαδή ότι οι ξένοι δέχονται εγγυήσεις ελληνικά ομόλογα είναι άκρως σημαντική. Η διάρκεια αυτών των repos είναι έως 12 μήνες, με όρους ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς για τις τρέχουσες συνθήκες αγοράς, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του www.bankingnews.gr.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να ανακτήσει σταδιακά πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές, προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας.
Η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει με συνέπεια την προσπάθεια διεύρυνσης των πηγών χρηματοδότησής της από τις διεθνείς αγορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr η HSBC είναι μια εκ των τραπεζών που θα χρηματοδοτήσει την Εθνική με περίπου 1,5 δις ευρώ. Πρόκειται για παλαιό repos της Εθνικής με την HSBC που είχε κλειστεί Νοέμβριο του 2009 λήγει άμεσα και θα ανανεωθεί.

Παπακωνσταντίνου: Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δυναμώνει κάθε μέρα
Η σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας ότι πλέον διαθέτει εγκεκριμένες γραμμές χρηματοδότησης ύψους 4,7 δισ. ευρώ από διεθνείς τράπεζες, με εγγύηση ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της πρόσβασης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δυναμώνει κάθε μέρα, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίζει να παρέχει την αναγκαία ρευστότητα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης