Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Παραιτήθηκε η Carolyn Dittmeier από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

tags :
Alpha Bank: Παραιτήθηκε η Carolyn Dittmeier από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
Η ανακοίνωση της Τράπεζας
Σχετικά Άρθρα
Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι στις 26.9.2024 η κ. Carolyn G. Dittmeier, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με την παραίτησή της από αυτό, με ισχύ από τις 30.9.2024.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε θερμά την κ. Carolyn G. Dittmeier για τις υπηρεσίες που παρείχε ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 ετών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να καλύψει την κενή θέση και να κινήσει διαδικασία αναζήτησης νέου Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να διατηρηθεί ο συνολικός αριθμός των 13 Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ενόψει της παραίτησης της κ. Carolyn G. Dittmeier, οι συνθέσεις της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης, Βιωσιμότητας και Ανάδειξης Υποψηφίων από τις 30.9.2024 θα είναι οι κάτωθι:

Επιτροπή Ελέγχου

Πρόεδρος:
− Παναγιώτης I.-K. Παπάζογλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Μέλη:
− Έλλη Μ. Ανδριοπούλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
− Jean L. Cheval, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
− Johannes Herman Frederik G. Umbgrove, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Παναγιώτης I.-K. Παπάζογλου και Jean L. Cheval, Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διαθέτουν επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική και στη λογιστική και ότι τουλάχιστον ένας εξ αυτών θα παρίσταται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής κατά τις οποίες εγκρίνονται οι Οικονομικές Καταστάσεις.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η διαδικασία για την αντικατάσταση της κ. Carolyn G. Dittmeier ως Μέλους της Επιτροπής Ελέγχου θα λάβει χώρα παράλληλα με τη διαδικασία για την αντικατάστασή της ως Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης, Βιωσιμότητας και Ανάδειξης Υποψηφίων

Πρόεδρος:
− Elanor R. Hardwick, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μέλη:
− Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
− Έλλη Μ. Ανδριοπούλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
− Diony C. Lebot, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
− Johannes Herman Frederik G. Umbgrove, Μη Εκτελεστικό Μέλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης