Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρά τις προσπάθειες ωραιοποίησης από Τ. Χριστοδούλου χείριστο το κλίμα μεταξύ ΕΤΕ-Eurobank – Προσεχώς το νέο οργανόγραμμα – Ίσως αναπληρωτής CEO η Π. Χατζησωτηρίου – Αξιοποίηση και Σαρηγεωργίου - Στην Alpha ο Καλαντώνης

Παρά τις προσπάθειες ωραιοποίησης από Τ. Χριστοδούλου χείριστο  το κλίμα μεταξύ  ΕΤΕ-Eurobank – Προσεχώς το  νέο οργανόγραμμα – Ίσως αναπληρωτής CEO η Π. Χατζησωτηρίου – Αξιοποίηση και Σαρηγεωργίου - Στην Alpha ο Καλαντώνης
(upd3)Παρά τις προσπάθειες ωραιοποίησης που καταβάλλει ο Τίμος Χριστοδούλου που εκπροσωπεί την οικογένεια Λάτση και συνομιλεί επί της ουσίας εκπροσωπώντας την Eurobank με την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των 2 τραπεζών είναι χείριστο.
Ήδη ο Θ. Καλαντώνης εκ των ικανότερων στελεχών της Eurobank Γενικός Διευθυντής στεγαστικών δανείων και καρτών αποχώρησε σήμερα και οδεύει στην Alpha bank όπου θα αναλάβει σημαίνουσα θέση.
Συγκεκριμένα θα αναλάβει θέση κάτω από τον Γενικό Διευθυντή Γ. Αρώνη.
Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Eurobank "Ύστερα από 13 χρόνια επιτυχούς σταδιοδρομίας στον Όμιλο Eurobank, ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E., Επικεφαλής Επιχειρηματικής Μονάδας Στεγαστικής Πίστης και Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής εταιρίας Eurobank Household Lending, αποχωρεί με ημερομηνία ισχύος την 1η Μαρτίου 2013".
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι η Πόλα Χατζησωτηρίου πέραν από νέα CFO επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών,  στην νέα Εθνική ίσως να αναλάβει και θέση αναπληρώτριας CEO του ομίλου.
Η Χατζησωτηρίου αποτέλεσε από την αρχή αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank κυρίως γιατί αποτελεί την βασική εκπρόσωπο της οικογένειας Λάτση στα θέματα οικονομικής διαχείρισης.
Ο Τ. Χριστοδούλου είχε αναλάβει να κλείσει το deal.
Σημειώνεται ότι η Χατζησωτηρίου και ο Εμμανουέλ  Μπουσετίλ ήταν ορκωτοί ελεγκτές πριν πολλά χρόνια στην Petrola και έκτοτε αποτελούσαν άμεσους συνεργάτες του Λάτση.
Πέραν της Χατζησωτηρίου θα αναλάβει όλες τις ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου Εθνικής ο επικεφαλής της Eurolife Α. Σαρηγεωργίου.
Οι Καραμούζης και Μπαλλής είναι όχι 99,99% αλλά 100% σίγουρο ότι αποχωρούν.
Ο Καραμούζης ήδη σχεδιάζει plan B ενώ ο Μπαλλής ίσως ασχοληθεί με το shipping που εσχάτως δραστηριοποιείται.  
Πρόσφατα είχαμε εμπλακεί στην ονοματολογία και την επαναλαμβάνουμε με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις.
Για τον Μ. Κολακίδη είναι ασαφές αν και κατά πόσο θα αξιοποιηθεί.
Ο Τ. Χριστοδούλου πρόεδρος της Eurobank θα συμμετέχει στο ΔΣ της νέας Εθνικής ως εκπρόσωπος του Λάτση και επικεφαλής της επιτροπής συγχώνευσης.
Σημειώνεται ότι ο Λάτσης θα βρεθεί με 1,98 με 2% από 44,5%.
Ο Φ. Καραβίας υπάρχει πιθανότητα να αξιοποιηθεί στο νέο σχήμα.
Ο Μ Βλασταράκης ως επικεφαλής δικτύων έχει προοπτικές αν και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαξιφισμοί από την άλλη πλευρά.
Ο Κ Βουσμβούνης επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής αποτελεί ακόμη ερωτηματικό.
Ο Σ. Ιωάννου επικεφαλής εργασιών και οργάνωσης ήδη συνεργάζεται σε επίπεδο λειτουργικό με την Εθνική.
Ο Ε. Κάββαλος επικεφαλής τραπεζικής μικρών επιχειρήσεων είναι ασαφές πως και αν αξιοποιηθεί.  
Ο Γ. Μαρίνος επικεφαλής του corporate banking γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής στο νέο σχήμα σε αντίστοιχο πόστο και γεννάται το ερώτημα όχι μόνο για τον Γ Μαρίνο αλλά για όλους τους γενικούς διευθυντές.  
Η Εθνική μπορεί δήθεν να παρουσιάσει οργανόγραμμα που αξιοποιεί τους πάντες αλλά όχι με τις παρελθούσες αρμοδιότητες.
Το ερώτημα είναι παραμένεις υπό κάποιου άλλου ή με λιγότερες αρμοδιότητες ή αποχωρείς; Αυτό θα είναι το δίλλημα προσεχώς.

Οριακή μεταβολή αναπροσαρμογής της χρηματιστηριακής τιμής της Εθνικής

Στις 27 Φεβρουαρίου εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι μετοχές που προήλθαν από την διαδικασία συγχώνευσης των 2 τραπεζών.
Λόγω αυτής της διαδικασίας θα υπάρξει μικρή αναπροσαρμογή της τιμής της Εθνικής.
Οι  κεφαλαιοποιήσεις των 2 τραπεζών δια τον νέο αριθμό μετοχών 1,276 δισ που πλέον θα είναι μια τράπεζα μας δίνει την νέα χρηματιστηριακή τιμή που σε σημερινές τιμές είναι 0,96 ευρώ

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:01 24 Φεβρουαρίου 2013

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης