Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha bank έχει δώσει το πράσινο φως για αμκ 2,5 δισ τον Απρίλιο – Ανεξαρτήτως παράτασης η Alpha θα προχωρήσει την διαδικασία – Εξασφαλισμένο το 10% και νέος στόχος 15% έως 20%

tags :
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha bank έχει δώσει το πράσινο φως για αμκ 2,5 δισ τον Απρίλιο – Ανεξαρτήτως παράτασης η Alpha θα προχωρήσει την διαδικασία – Εξασφαλισμένο το 10% και νέος στόχος 15% έως 20%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha bank έχει δώσει το πράσινο φως για την αύξηση κεφαλαίου των 2,5 δις ευρώ τον Απρίλιο, ανεξαρτήτως αν θα υπάρξει ή όχι παράταση της διαδικασίας αναφέρει αξιόπιστη πηγή.

Με βάση τελευταίες πληροφορίες ο στόχος για την Alpha bank δεν είναι η κάλυψη του 10% της ελάχιστης συμμετοχής αυτό έχει εξασφαλιστεί από τα 150 εκατ της Credit Agricole ενώ 100 εκατ θα καταβάλλουν η οικογένεια Κωστόπουλου και το Paramount.
Ο στόχος είναι η Alpha bank να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό στην αμκ και όχι μόνο το 10% δηλαδή να εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 15% ή και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό έως 20%.
Όπως είχαμε  αναφέρει χθες η Alpha bank εντός των προσεχών 10 ημερών θα ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ τραπεζών και Τρόικας για την παράταση που ζητείται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η τράπεζα διαθέτει 133,3 χιλιάδες μετόχους αξιόλογο μέρος των οποίων διάκειται θετικά στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης.
Με τωρινές παραδοχές οι οποίες ωστόσο θα μεταβληθούν η τιμή της αμκ προσδιορίζεται στα 0,66 ευρώ.  
Σημειώνεται ότι οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha bank είναι 4,57 δις ευρώ εκ των οποίων τα 2 δις ευρώ ομολογιακό και 2,57 δις ευρώ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Από την Κύπρο προκύπτουν πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις 149 εκατ ευρώ τα οποία δεν διαφοροποιούν την γενική εικόνα της τράπεζας.
Η Alpha bank με την συνετή πολιτική στα ομόλογα στο παρελθόν και με το συντηρητικό προφίλ ανάπτυξης έχει καταφέρει να διασφαλίσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα και να παρουσιάζει τηρουμένων των αναλογιών αξιοπρεπείς επιδόσεις.
Ωστόσο σε βάθος χρόνου η Alpha bank πρέπει να επιστρέψει 5,25 δις ευρώ μαζί με τις προνομιούχες μετοχές και προφανώς ο μαραθώνιος συγκέντρωσης των κεφαλαίων τώρα ξεκινάει.

Η μετοχική δομή της Alpha bank – Διαθέτει 133,3 χιλ μετόχους και 723 άνω των 50 χιλ μετοχών έκαστος

Γ Κωστόπουλος και Ιδρύματα 9%
Ολλανδικό fund ABP 2%
Morgan Stanley 1%
Paramount Qatar 4%
Fidelity 1,1%
Ξένοι 26%
Έλληνες θεσμικοί 9%
Μικρομέτοχοι 56%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης