Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Συγχώνευσης ΕΤΕ – Eurobank - Τουρκολιάς, Χριστοδούλου, Κολακίδης, Χατζησωτηρίου – Σύντομα αποχωρούν Νανόπουλος, Καραμούζης και Μπαλλής – Ζητούμενο το καλό κλίμα μεταξύ των 2 τραπεζών….

 Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Συγχώνευσης ΕΤΕ – Eurobank - Τουρκολιάς, Χριστοδούλου, Κολακίδης, Χατζησωτηρίου – Σύντομα αποχωρούν Νανόπουλος, Καραμούζης και Μπαλλής – Ζητούμενο το καλό κλίμα μεταξύ των 2 τραπεζών….
Ενδεχομένως και στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας που θα αποφασίσει για τους όρους της εθελουσίας εξόδου, να οριστικοποιηθεί η νέα σύνθεση της επιτροπής που θα αναλάβει την συγχώνευση των τραπεζών Εθνικής και Eurobank.
Με βάση τελευταίες πληροφορίες οι Τουρκολιάς και Χριστοδούλου αλλά και άλλα στελέχη θα εκπροσωπούν την Εθνική.

Ο Α. Τουρκολιάς θα είναι πρόεδρος της επιτροπής συγχώνευσης.
Από την Eurobank θα συμμετάσχουν  ο Μ. Κολακίδης ο οποίος παραμένει τελικώς στο σχήμα και βεβαίως ο Π. Χατζησωτηρίου.
Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Νανόπουλος αποχωρεί από το σχήμα τις προσεχείς λίγες εβδομάδες ενώ πολύ άμεσα θα αποχωρήσουν οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι Καραμούζης και Μπαλλής.
Όπως πρόσφατα είχαμε επισημάνει από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι η Πόλα Χατζησωτηρίου πέραν από νέα CFO επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών,  στην νέα Εθνική ίσως να αναλάβει και θέση αναπληρώτριας CEO του ομίλου.
Πέραν της Χατζησωτηρίου θα αναλάβει όλες τις ασφαλιστικές δραστηριότητες του ομίλου Εθνικής ο επικεφαλής της Eurolife Α. Σαρηγεωργίου.
Ο Τ. Χριστοδούλου πρόεδρος της Eurobank θα συμμετέχει στο ΔΣ της νέας Εθνικής ως εκπρόσωπος του Λάτση αλλά ίσως να μην είναι στην επιτροπή συγχώνευσης.
Σημειώνεται ότι ο Λάτσης θα βρεθεί με 1,8% με 2% από 44,5% στο νέο σχήμα.
Ο Φ. Καραβίας υπάρχει πιθανότητα να αξιοποιηθεί στο νέο σχήμα.
Ο Μ Βλασταράκης ως επικεφαλής δικτύων έχει προοπτικές αν και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαξιφισμοί από την άλλη πλευρά.
Ο Κ Βουσμβούνης επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής αποτελεί ακόμη ερωτηματικό καθώς υπάρχει και στην Εθνική συνωστισμός στελεχών.  
Ο Σ. Ιωάννου επικεφαλής εργασιών και οργάνωσης ήδη συνεργάζεται σε επίπεδο λειτουργικό με την Εθνική.
Ο Ε. Κάββαλος επικεφαλής τραπεζικής μικρών επιχειρήσεων είναι ασαφές πως και αν αξιοποιηθεί.  
Ο Γ. Μαρίνος επικεφαλής του corporate banking γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής στο νέο σχήμα σε αντίστοιχο πόστο και γεννάται το ερώτημα όχι μόνο για τον Γ Μαρίνο αλλά για όλους τους γενικούς διευθυντές.  
Από τα στελέχη της Εθνικής τράπεζας με βάση ορισμένες πληροφορίες πέραν από Τουρκολιά και Χριστοδούλου θα αξιοποιηθούν ο Π. Μυλωνάς ο Γενικός Διευθυντής στρατηγικής και διεθνών δραστηριοτήτων.
Ο Δ. Δημόπουλος ως Γενικός Διευθυντής εταιρικής τραπεζικής με αυξημένες αρμοδιότητες.
Οι Οράτης και Χαραλαμπίδης ως Γενικοί Διευθυντές διαχείρισης κινδύνων και λειτουργικής στήριξης.
Αξιοποιείται και η Μ. Πολιτοπούλου ως Γενική Διευθύντρια απαιτήσεων λιανικής τραπεζικής.
Προφανώς προς αξιοποίηση βρίσκονται και άλλα στελέχη της τράπεζας αλλά ακόμη δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες.
Σε γενικές γραμμές πάντως μπορεί να ειπωθεί ότι η  Εθνική μπορεί δήθεν να παρουσιάζει οργανόγραμμα που αξιοποιεί τους πάντες αλλά όχι με τις παρελθούσες αρμοδιότητες.
Το ερώτημα είναι παραμένεις υπό κάποιου άλλου ή με λιγότερες αρμοδιότητες ή αποχωρείς; Αυτό θα είναι το δίλλημα προσεχώς και θα ισχύσει για πολλούς.

(Πρώτη ενημέρωση:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης