Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου

tags :
Alpha Bank: Δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου
Καθώς η Alpha Bank προχώρησε πριν από 12 μήνες σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δις, δεν υπάρχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή για ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ξένο πρακτορείο ο Β. Ψάλτης, CFO της τράπεζας.
Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι η Alpha έχει περιορίσει την εξάρτησή της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς οι καταθέσεις της σταθεροποιήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. «Περιορίσαμε στα 13,9 δις. ευρώ τη χρηματοδότησή μας από την ΕΚΤ» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον CFO της Alpha, δεν πρόκειται να κορυφωθούν τα επισφαλή δάνεια πριν τις αρχές του 2012. «Επειδή δεν περιμένουμε επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη πριν τα μέσα του 2011 και δεδομένου ότι έχει σημειωθεί μια υστέρηση δύο τριμήνων στα επισφαλή δάνεια, εκτιμούμε ότι (αυτά) δεν θα κορυφωθούν έως τις αρχές του 2012, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο θέμα των συγχωνεύσεων, ο κ. Ψάλτης επισήμανε ότι δεν αναμένει εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, καθώς «Η μακροοικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλάζει ταχύτατα και δεν θεωρούμε ότι πραγματοποιούνται επαφές. Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντλούν κεφάλαια για να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, αλλά για να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης