Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Στόχος η έκδοση CoCos έως 1,7 δισ. ευρώ - Μελετά ριζοσπαστικές λύσεις ώστε να καλύψει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην αμκ και για να διασφαλίσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα - Η Εθνική θα ψηφίσει υπέρ της αμκ

tags :
Eurobank: Στόχος η έκδοση CoCos έως 1,7 δισ. ευρώ - Μελετά ριζοσπαστικές λύσεις ώστε να καλύψει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην αμκ και για να διασφαλίσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα - Η Εθνική θα ψηφίσει υπέρ της αμκ
(upd2)Tην έκδοση μη εξασφαλισμένων και μειωμένης κατατάξεως αορίστου διάρκειας ομολογιών μετατρέψιμων υπό αίρεση σε κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές, με δικαίωμα εξαγοράς τους (cocos), συνολικού ποσού έως 1.700 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Eurobank, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.
Ειδικότερα, στη Γενική Συνέλευση της Eurobank στις 30 Απριλίου θα συζητηθούν:
1.    Μείωση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέσω ταυτόχρονης (i) αύξησης της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής και μείωσης του συνολικού αριθμού των μετοχών με συνένωση τους (reverse split) και (ii) μείωσης της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής (όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά το reverse split), με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, με τροποποίηση του Καταστατικού της Τράπεζας.
2.    Έκδοση μη εξασφαλισμένων και μειωμένης κατατάξεως αορίστου διάρκειας ομολογιών μετατρέψιμων υπό αίρεση σε κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Τράπεζας, με δικαίωμα εξαγοράς τους από την Τράπεζα (cocos), συνολικού ποσού έως €1.700 εκατ., όπως αυτό θα προσδιορισθεί ειδικότερα από την Τράπεζα της Ελλάδος.
3.    Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας για άντληση κεφαλαίων μέχρι ποσού € 5.839 εκατ. μέσω έκδοσης νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών.
4.    Ανακοίνωση της εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Ριζοσπαστικές λύσεις μελετά η Eurobank ώστε να καλύψει το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην αμκ δηλαδή 383 εκατ και για να διασφαλίσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα – Η Εθνική θα ψηφίσει υπέρ της αμκ της Eurobank


Ριζοσπαστικές λύσεις φαίνεται ότι μελετά η Eurobank ώστε να διασφαλίσει ότι θα συγκεντρώσει τα 383 εκατ ευρώ δηλαδή το 10% της ελάχιστης συμμετοχής, στην αμκ των 3,83 δις ευρώ.
Προφανώς ο στόχος δεν είναι εύκολος συν τοις άλλοις γιατί ο χρόνος είναι ελάχιστος και γιατί 8 τράπεζες θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν περί τα 3 δις ευρώ την ίδια περίοδο όπου και η
Eurobank θα προσπαθήσει να καλύψει τους κεφαλαιακούς της στόχους.
Όμως η διοίκηση της Eurobank θεωρεί ότι ενώ ο χρόνος είναι  ελάχιστος η προσπάθεια πρέπει να είναι η μέγιστη.
Στο πλαίσιο αυτό
1)Έχει ξεκινήσει πλειάδα επαφών με επιχειρηματίες  και funds ώστε να συγκεντρώσει τα 383 εκατ ευρώ.
2)Επεξεργάζεται ριζοσπαστικές λύσεις που θα βοηθήσουν ώστε να παραμείνει η τράπεζα ιδιωτική.
3)Την άλλη εβδομάδα θα ενημερώσει το ΤΧΣ για όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες δηλαδή το ακριβές ύψος της αμκ, των ομολογιακών και άλλα.
4)Η τιμή της αμκ θα καθοριστεί στην Γενική Συνέλευση στις 30 Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι την απόφαση για την αμκ της Eurobank θα την λάβει η Εθνική καθώς είναι μέτοχος με ποσοστό 84,75%.
Προφανώς θα ψηφίσει υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

(Πρώτη ενημέρωση: 08:07)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης