Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

H Eurobank σχεδιάζει την επόμενη μέρα – Θα υλοποιήσει αμκ με παραίτηση του ΤΧΣ σύντομα με στόχο να προσελκύσει νέους ιδιώτες μετόχους – Επιβάλλεται ο πλήρης απογαλακτισμός από τον Λάτση – Θα αποχωρήσουν Χριστοδούλου και Χατζησωτηρίου

tags :
  H Eurobank σχεδιάζει την επόμενη μέρα – Θα υλοποιήσει αμκ με παραίτηση του ΤΧΣ σύντομα με στόχο να προσελκύσει νέους ιδιώτες μετόχους – Επιβάλλεται ο πλήρης απογαλακτισμός από τον Λάτση – Θα αποχωρήσουν Χριστοδούλου και Χατζησωτηρίου
Την επόμενη μέρα φαίνεται ότι σχεδιάζει η Eurobank και σύμφωνα με πηγές μετά την γενική συνέλευση στις 30 Απριλίου όπου ουσιαστικά θα επισημοποιηθεί η κρατικοποίηση της τράπεζας θα συμβούν τα εξής.

1)Θα υποχωρήσει το ποσοστό της Εθνικής τράπεζας από το 84% στο 3,7%.
2)Θα υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές στο ΔΣ της τράπεζας αλλά και στην διοικητική δομή.
Η Eurobank άπαξ και ο Λάτσης εγκατέλειψε την επένδυση του επιβάλλεται να απογαλακτιστεί πλήρως.
Τι σημαίνει αυτό ότι όλα τα στελέχη που επιβλήθηκαν ή συσχετίστηκαν με τον Λάτση θα πρέπει να αποχωρήσουν.
Ο Τίμος Χριστοδούλου πρόεδρος της Eurobank τοποθετήθηκε στην τράπεζα με ένα στόχο να φέρει εις πέρας το deal με την Εθνική τράπεζα για λογαριασμό Λάτση.
Το deal κατέρρευσε και ο Λάτσης πλέον δεν έχει καμία άμεση συμμετοχή στην Eurobank.
Επίσης η Πόλα Χατζησωτηρίου διαδραμάτισε ένα ρόλο που δεν εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα της Eurobank αλλά τα συμφέροντα Λάτση.
Η σημειολογία της αποχώρησης αυτών των στελεχών είναι σημαντική γιατί θα συμβολίζει όχι απλά μια αλλαγή σελίδας.
Το προηγούμενο βιβλίο αντικαθίσταται με νέο και ξαναγράφεται από την αρχή η ιστορία της Eurobank. 
H αξιοσύνη των 2 αυτών στελεχών δεν αμφισβητείται αλλά είναι γεγονός ότι η σημειολογία της αποχώρησης τους θα είναι καίριας σημασίας για το εσωτερικό κυρίως της Eurobank.  
3)Μέσα στον Ιούνιο το ΤΧΣ και η ΤτΕ θα υλοποιήσουν την πώληση του good TT με πιθανό σενάριο να ενσωματωθεί στην Eurobank.
4)Αρχές Φθινοπώρου η Eurobank θα μπορούσε να υλοποιήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα στρατηγική κίνηση.

Μετά την αμκ των 5,83 δις ευρώ που θα καλύψει εξολοκλήρου το ΤΧΣ θα κρατικοποιηθεί.
Έχοντας πλέον θετικά κεφάλαια και όχι αρνητική καθαρή θέση και επίσης έχοντας παρουσιάσει ένα τεκμηριωμένο business plan, η διοίκηση της Eurobank θα μπορούσε να υλοποιήσει μια αύξηση κεφαλαίου με παραίτηση του βασικού μετόχου του ΤΧΣ ώστε να εισέλθουν νέοι μέτοχοι και νέα κεφάλαια στην Eurobank.
Θα μπορούσε να συγκεντρωθεί το 10% με 15% της τράπεζας στα χέρια νέων μετόχων.
Η κίνηση αυτή θα είναι και η απαρχή της ιδιωτικοποίησης μετά την κρατικοποίηση της Eurobank με επόμενο βήμα την διάθεση ενός μεγάλου ποσοστού έως 30% ή και υψηλότερο σε επίδοξους μνηστήρες και στρατηγικούς επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:45 24 Απριλίου 2013

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης