Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σοκάρει η άγρια κόντρα μεταξύ εργαζομένων στην Εθνική - Σκληρή απάντηση της Κίνησης Εργαζομένων στον πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ – Αποκαλύπτεται ένα ανατριχιαστικό παρασκήνιο στην Εθνική τράπεζα που πρέπει να έρθει στο φως

 Σοκάρει η άγρια κόντρα μεταξύ εργαζομένων στην Εθνική  - Σκληρή απάντηση της Κίνησης Εργαζομένων στον πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ – Αποκαλύπτεται ένα  ανατριχιαστικό παρασκήνιο  στην Εθνική τράπεζα που πρέπει να έρθει στο φως
Λάβαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή - απάντηση της Κίνησης εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας η οποία καταφέρεται κατά των λανθασμένων κινήσεων στο εσωτερικό της τράπεζας  αλλά και του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων.
Η επιστολή μας εστάλει προς δημοσίευση και την παραθέτουμε ως έχει χωρίς καμία λογοκρισία.

Να σημειωθεί ότι οι χαρακτηρισμοί που αναφέρονται σε πρόσωπα το www.bankingnews.gr δεν μπορεί να τους αποδειχθεί και σε καμία περίπτωση δεν τους υιοθετούμε και είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι σε αυτό, ωστόσο αποφύγαμε την λογοκρισία κίνηση ανεπίτρεπτη στον δημόσιο διάλογο.
Η επιστολή παρουσιάζεται αυτούσια όπως παρουσιάστηκε και πρόσφατα η απαντητική επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας στο www.bankingnews.gr κ Γιώργου Γιαννακόπουλου.
Θα αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΕΤΕ σε αυτά που καταλογίζει η κίνηση εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας.

Η επιστολή έχει ως εξής

Κύριε Λεωτσάκο
Συνεχίστε τον έντιμο αγώνα σας για την διάσωση των ελληνικών τραπεζών και όχι των διαπλεκόμενων συμφερόντων (πολιτικοί, κόμματα, συνδικαλιστές κ.λπ.).
Πασοκικό άντρο ήταν και είναι η Ε.Τ.Ε. ΄΄Συνδικαλιστές΄΄ διοικούν τα ταμεία  μας που είναι χρεοκοπημένα και τα ελλείμματα καλύπτει η Τράπεζα.
Είμαστε η μοναδική τράπεζα που στο Δ.Σ της συμμετέχουν δύο συνδικαλιστές.
Όλοι αυτοί κόπτονται δήθεν για την ελληνικότητα της Ε.Τ.Ε , κόπτονται για την διατήρηση του σημερινού φαύλου καθεστώτος που είχε πετύχει το μοναδικό:
Η διοίκηση της τράπεζας να μην είναι πρόταση της πλειοψηφίας των μετόχων , αλλά να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση που είχε ανύπαρκτα ποσοστά μετοχών.

Καταλαβαίνεται τώρα γιατί κήρυξαν ΄΄πανστρατια΄΄.

Ψάχνουν για νέα  κορόιδα χρηματοδότες!
Κάντε μια έρευνα για το πολιτικό χρήμα (δάνεια  κ.λ.π) που έχει δοθεί από την τράπεζα. …
Σας δίνουμε τα στοιχεία για μια απάντηση στον λαλίστατο πρόεδρο των εργαζομένων της Ε.Τ.Ε και το συνοδευτικό υλικό που αποδεικνύει κάθε ισχυρισμό μας.
Αξιοποιήστε τα , γιατί πάλι οι μέτοχοι θα πληρώσουν τα σπασμένα και αργότερα και οι καταθέτες.
Τους εργαζόμενους στην Ε.Τ.Ε και τον ελληνικό λαό τους απασχολεί η εξυγίανση και η βιωσιμότητα της τράπεζας και όχι ποιος θα έχει το ΄΄κουμάντο΄΄ στη διοίκηση.
Το αυτονόητο αυτό είχε πει ο κ. Προβόπουλος στη βουλή ήταν η αφορμή να βγάλουν τις μάσκες της υποκρισίας .
Το πρόσωπο της διαπλοκής αποκαλύφθηκε πίσω από το προσωπείο  της ΄΄ελληνικότητας΄΄.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ

Διαβάσαμε την επιστολή- απάντηση (16/4/2013) στα δημοσιεύματα του www.bankingnews.gr του «δημοκρατικού πολίτη» και Προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) Γιώργου Γιαννακόπουλου, εκ Καλαμάτας ορμώμενου και  συντοπίτη του Διοικητή του κ.Τουρκολιά.
Για όσους δεν τον ξέρουν είναι «αχυράνθρωπος» του προηγούμενου Προέδρου του ΣΥΕΤΕ  και  σημερινού Προέδρου της ΟΤΟΕ ,Σταύρου Κούκου.
Τον επέβαλε ως διάδοχό του το 2007 στο προεδριλίκι όχι μόνο λόγω της κοινής πασοκικής  καταγωγής τους, αλλά γιατί τον είχε και του «χεριού» του.
Πρώτη φορά είδαμε τόσο ένθερμο συνδικαλιστή-οπαδό του εργοδότη του ,αφού στην απάντησή του εξανίσταται κατά του κ.Λεωτσάκου ……….. γιατί καθημερινά αυτός έχει επιδοθεί «σε έναν ανηλεή πόλεμο κατά της Εθνικής Τράπεζας  και της Διοίκησής της….»!!!
Σαν να είναι ο ίδιος Διοίκηση της ΕΤΕ διαψεύδει ότι η αντιπροσωπεία της Τράπεζάς του πρόσφερε στους τροϊκανούς  τη λύση των 5.000 απολύσεων για να ευλογήσουν το deal των «ορφανών» Τραπεζών ΕΤΕ και EUROBANK.
Θεωρεί ως «αφελληνισμό» τη μη κάλυψη του 10%  της ιδιωτικής συμμετοχής  στην ανακεφαλαιοποίηση  της ΕΤΕ, λες και τώρα η Τράπεζα δεν συντηρείται στη ζωή από τα λεφτά των τροϊκανών  που έχει δανειστεί ο ελληνικός λαός.
Ψεύδεται για τα αίτια της σύγκρουσης του ιδίου και της υπόλοιπης πασοκικής πλειοψηφίας  στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ με επικεφαλής τον τότε Πρόεδρο του και σημερινό Πρόεδρο της ΟΤΟΕ  Σταύρο Κούκο, με τον τότε Διοικητή της ΕΤΕ Τάκη Αράπογλου, λέγοντας ότι αυτοί ήταν αντίθετοι στην πολιτική πιστωτικής επέκτασης της Τράπεζας εκείνη την εποχή και θεωρεί τον Αράπογλου υπεύθυνο για τα «κόκκινα» δάνεια της Εθνικής, λες και οι προηγούμενες  πασοκικές Διοικήσεις ήταν άμεμπτες …..
Αλήθεια σε ποια πρακτικά του ΔΣ της Εθνικής υπάρχει καταχωρημένη τέτοια επιφύλαξη, για τα δάνεια της Τράπεζας , των εκπροσώπων του ΣΥΕΤΕ σ’ αυτό που ήταν οι φίλοι και ομογάλακτοι του Γιαννακόπουλου,Γιάννης Παναγόπουλος(ο γνωστός Πρόεδρος της ΓΣΕΕ) και Σταύρος Κούκος ?

Η αλήθεια  για την «κόντρα» με Αράπογλου

Η «κόντρα» με τον Αράπογλου ήταν γιατί αυτός θέλησε να «μαζέψει» την διαχρονική πελατειακή σχέση των συνδικαλιστών του ΣΥΕΤΕ Κούκου,Γιαννακόπουλου,Παναγόπουλου κλπ. με την Τράπεζα που είχε οικοδομηθεί σε επίπεδο συνδιοίκησης  με τα καθεστώτα Μίρκου, Καρατζά κλπ. όταν το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε στην κυβερνητική φαυλότητα και έχτιζε κυβερνητικά και βουλευτικά στελέχη από τους συνδικαλιστές στην ΕΤΕ (Πρωτόπαπας, Κουσελάς κλπ)
Αυτοί που σήμερα κόπτονται υπέρ της συμμετοχής (από τους συναδέλφους τους, τα ταμεία, τον Λάτση, την εκκλησία κλπ) στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής και μάλιστα κήρυξαν «παναστρατιά» (ανακοίνωσή τους στις 15/4/2013) , το 2006 είχαν υποβάλει ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ  ΑΝΑΦΟΡΑ κατά του τότε Διοικητή της ΕΤΕ κ.Τ.Αράπογλου και του τότε Υποδιοικητή κ.Γ.Πεχλιβανίδη, γιατί:
Η τότε Διοίκηση Αράπογλου είχε αποφασίσει την εξαγορά της τουρκικής Τράπεζας FINANSBANK και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Ζητούσαν την ποινική δίωξη των Αράπογλου- Πεχλιβανίδη για ΑΠΙΣΤΙΑ και ζητούσαν  και ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για «ηθική βλάβη»!!!!
Στους μάρτυρες που πρότειναν τότε (29/6/2006) διακρίνουμε και τα φιλαράκια τους, Γεώργιο Μίρκο και Ιωάννη Παναγόπουλο- Πρόεδρο ΓΣΕΕ !
Η ιστορία έγραψε ότι η Διοίκηση Αράπογλου συμμάζεψε τα χάλια της κρατικοδίαιτης Εθνικής Τράπεζας (η Τράπεζα με τη μεγαλύτερη πιστωτική επέκταση σ΄όλα τα πολιτικά - και αφερέγγυα- κόμματα για  την οποία ούτε τώρα διαμαρτύρεται ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ…) και την διέσωσε από αφανισμό σήμερα, γιατί η μόνη εταιρεία που παράγει κέρδη είναι η FINANSBANK, την εξαγορά της οποίας πολέμησαν  με λύσσα το 2006 ο Γιαννακόπουλος και το παρεάκι στο ΠΑΣΟΚ.
Αν τότε ο Αράπογλου «κώλωνε» από τις απειλές τους και δεν εξαγόραζε την FINANSBANK, σήμερα όλοι αυτοί οι πολέμιοί του ,μαζί με όλους τους εργαζόμενους και την Εθνική Τράπεζα θα είχαν την τύχη της Λαϊκής Τράπεζας και ακόμα χειρότερα , αφού χρωστάνε  στο ΤΧΣ πάνω από 12 δις ευρώ !!!
Αντί να ζητήσουν συγγνώμη στο σωτήρα τους Αράπογλου εξακολουθούν να τον λοιδορούν  και να του προσάπτουν αστήρικτες κατηγορίες επιχειρώντας να πάρουν «στο λαιμό τους» όσους αφελείς , επενδυτές- μετόχους , απέμειναν στην ΕΤΕ, αλλά και τα ασφαλιστικά Ταμεία που τα καλούν να μετέχουν στην ανακεφαλαιοποίηση.
Καλά ρε «θεομπαίχτες» δεν γνωρίζετε ότι με το Μνημόνιο 2 που υπέγραψε ο αρχηγός σας Βαγγέλης Βενιζέλος απαγορεύεται η συμμετοχή ΝΠΔΔ , όπως πχ. το ΙΚΑ στις αυξήσεις κεφαλαίων της ΕΤΕ ?
Επιπλέον πως θα συμμετέχουν τα περίπου 70 Ταμεία που όλως τυχαίως είναι μέτοχοι στην ΕΤΕ με συνολικό ποσοστό 16,4% , όταν η Τράπεζα έχει αρνητική καθαρή θέση?
Τους  προτρέπετε στο ποινικό αδίκημα της απιστίας που με τόση προθυμία προσάψατε στον Αράπογλου που σας ξελάσπωσε?
Τι θα μείνει από το σημερινό ποσοστό (12,8% με την ανταλλαγή των μετοχών με την EUROBANK ) των Ταμείων στο μετοχολόγιο της ΕΤΕ και τι αξία θα έχει αυτό αύριο φαίνεται από την μέχρι τώρα καταστροφή που υπέστησαν τα Ταμεία που με κυβερνητικές  «καθοδηγήσεις» σπρώχτηκαν να επενδύσουν στην «ναυαρχίδα»(όπως λες) των Τραπεζών, την ΕΤΕ:
Υπολογίζεται ότι τα Ταμεία έχουν χάσει περίπου 2 δις ευρώ.
Μόνο κατά τις τελευταίες τρεις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, 1 δις ευρώ χάθηκε από τις τοποθετήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων στη μετοχή της μετά από κυβερνητικές υποδείξεις και εντολές που αποδεικνύουν τον ομφάλιο λώρο του πολιτικού κατεστημένου (κομματικού, συνδικαλιστικού ) με την συγκεκριμένη Τράπεζα.
Η Τράπεζα αυτή άντλησε τελευταία 6 δις ευρώ από τα οποία 1,1 δις ευρώ κατέβαλαν τα Ταμεία για αγορά μετοχών σημερινής αξίας ………104 εκ. ευρώ!!!!
Εδώ δεν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα κύριε Γιαννακόπουλε?
Τα Ταμεία καταστράφηκαν από το «κούρεμα» των ομολόγων (PSI) αφού έχασαν οριστικά 10δις ευρώ, γιατί ουσιαστικά υποχρεώθηκαν, τώρα θα το πάρουν πάνω τους (τα ΔΣ ) για να μην θιγούν τα συμφέροντα μιας συντεχνίας «κομματόσκυλων»?

Διαπλεκόμενα  μετοχοδάνεια  και  ΣΥΕΤΕ

Ενδιαφέρον θα έχει μία έρευνα για να διαπιστωθεί πόσα δάνεια έχουν δωθεί διαχρονικά στον ΣΥΕΤΕ και στα Ταμεία της Εθνικής Τράπεζας , τα λεγόμενα «ευγενή» , για να…………αγοράζουν μετοχές της Τράπεζας.
Εσύ κύριε Γιαννακόπουλε όταν ανέλαβες Πρόεδρος στον ΣΥΕΤΕ διαδεχόμενος τον Κούκο, ο Σύλλογός σου κατείχε 436.214 μετοχές του εργοδότη σου (ΕΤΕ).
Σήμερα μήπως τις διπλασίασες (891.000)τις μετοχές και γιατί?
Ως  Σύλλογος εργαζομένων χρωστάς στην Τράπεζα σε δάνεια 2.730.000 ευρώ που σημαίνει πλήρη εξάρτηση του ΣΥΕΤΕ από τη Διοίκηση της Τράπεζας.
Πως θα  αποπληρώσεις , όταν τα έσοδά σου βαίνουν μειωμένα εξαιτίας της αποχώρησης σε πρώτη φάση του 30% των μελών του Συλλόγου (εθελούσια έξοδος 2000 υπαλλήλων) κι αν τυχόν έχουμε και «κούρεμα» εργαζομένων, μέσω απολύσεων, τότε ποιος θα αποπληρώσει την Τράπεζα?
Θα στα δώσει ο Μητροπολίτης Άνθιμος που πρέπει να μας εξηγήσει αν  αληθεύει η πληροφορία ότι η Εκκλησία από την τοποθέτησή της στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΕ έχασε πάνω από 170 εκ. ευρώ στα τελευταία 3,5 χρόνια?
Αντιστέκεστε  στην τρόικα -που σας κρατάει στη ζωή- γιατί αυτή έχει φράξει το δρόμο στις μεθοδεύσεις των μετοχοδανείων , όπως γινόταν με τα κρατικά ελεγχόμενα ταμεία και συνδικάτα…..
Μήπως κ.Γιαννακόπουλε εσύ και οι όμοιοί  σου συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ, και του ΣΥΡΙΖΑ (γνωστά «κομματόσκυλα» όλοι τους) εκείνο που φοβάστε τελικά δεν είναι ο «αφελληνισμός» της Εθνικής Τράπεζας , αλλά το «κούρεμα» των προνομίων σας που αυτή ανέχεται , για να σας χρησιμοποιεί?
Μέχρι πότε η Τράπεζα θα πληρώνει (με τα δανεικά λεφτά του ελληνικού λαού) τα ευγενή, πλην ελλειμματικά, ειδικά Ταμεία σας με το προνομιακό καθεστώς που σας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους?
Πως είναι δυνατόν τα λεφτά του ΤΧΣ με τα οποία η Τράπεζα χρηματοδοτεί τα Ταμεία σας (εισφορές και κάλυψη ελλειμμάτων) να τα διαχειρίζονται συνδικαλιστές της επιλογής σας?
Λουφάξτε προς το παρόν γιατί έχουμε κι άλλα «άπλυτα» -πολύ χειρότερα- στη διάθεσή μας που αν δουν το φως της δημοσιότητας δεν θα κυκλοφορείτε στον δρόμο……

(Πρώτη ενημέρωση: 08:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης