Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με 7,1% αυξάνονται τα δάνεια της Εθνικής στο 9μηνο

Με 7,1% αυξάνονται τα δάνεια της Εθνικής στο 9μηνο

 

 

Με ρυθμό 7,1% αυξάνονται τα δάνεια της Εθνικής τράπεζας στο 9μηνο του 2009. Σημειώνεται ότι ο στόχος για το 2009 ήταν για καθαρή αύξηση μεταξύ 11% και 13% ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι η Εθνική κινείται υψηλότερα από τον μέσο όρος της αγοράς δηλαδή το 5,4% περίπου.


Συνολικά έχει χορηγήσει  3.2 δισ. ευρώ εκ των οποίων  2.2 δισ. νέα στεγαστικά δάνεια.

Παρατηρείται αύξηση 29%  στις χορηγήσεις  προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ 1.5 δισ. ανήλθαν τα δάνεια μέσω  ΤΕΜΠΜΕ

Οι νέες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων ανέρχονται σε  2,2 δισ. από την αρχή του έτους και αφορούν σε περίπου 28.000 δανειολήπτες.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η συμμετοχή της Εθνικής στην συνολική αύξηση των υπολοίπων των στεγαστικών δανείων για την περίοδο Δεκεμβρίου 2008  ,  Σεπτεμβρίου 2009 ήταν 69%. Συγκεκριμένα, η τράπεζα, σαν αποτέλεσμα των νέων στεγαστικών δανείων που χορήγησε, αύξησε τα υπόλοιπα της στην κατηγορία αυτή κατά 1.3δισ. έναντι συνολικής αύξησης της αγοράς κατά 1.9δισ.

Ο ρυθμός των αιτημάτων για νέα στεγαστικά δάνεια παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, με ημερήσιο μέσο όρο περισσότερες από 350 αιτήσεις το μήνα Οκτώβριο.  Στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η καθαρή αύξηση των υπολοίπων του εννεάμηνου ανήλθε σε  900 εκατ. περίπου, ποσό που αντιστοιχεί σε ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 29%.

Στο 9μηνο η Εθνική είχε  εγκρίνει 25000 αιτήματα για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Από αυτά 13500 αφορούν νέους πελάτες.

Συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ όπου οι εκταμιεύσεις προσεγγίζουν το € 1.5 δισ.

Προωθεί τα νέα προγράμματα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΕΣΠΑ μέσω σειράς 40 εκδηλώσεων σε όλη την περιφέρεια για ενημέρωση επενδυτών, συνεργασιών με συμβούλους επιχειρήσεων και φοροτέχνες για την υποδοχή αιτήσεων επενδυτών μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης