Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέες διαρροές ότι η Εθνική έχει λάβει υποσχέσεις από επιχειρηματίες καλύπτοντας περίπου 700-720 εκατ – Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων καμία αναφορά σε P/BV και αρνητική καθαρή θέση

 Νέες διαρροές ότι η Εθνική έχει λάβει υποσχέσεις από επιχειρηματίες καλύπτοντας περίπου 700-720  εκατ – Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων καμία αναφορά σε P/BV και αρνητική καθαρή θέση
(upd)Νέες διαρροές ότι η Εθνική τράπεζα έχει λάβει υποσχέσεις, από επιχειρηματίες καλύπτοντας περίπου 700-720 εκατ ευρώ δίνουν άλλη δυναμική στην προσπάθεια της τράπεζας να συγκεντρώσει το 10% των 800 εκατ ή το 12% των 1,17 δις ευρώ σε σύνολο αύξησης κεφαλαίου 9,75 δις ευρώ.

Η τράπεζα έχει ζητήσει επιστολές από πλήθος επιχειρηματιών με στόχο να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να εισφέρουν οι επιχειρηματίες και εφοπλιστές κυμαίνονται μεταξύ 10 και 20 εκατ ευρώ.
Η Εθνική σε όποιον επιχειρηματία έχει ρευστότητα του έχουν προτείνει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.
Και ενώ η μάχη συνεχίζεται με τις προσδοκίες τις διοίκησης  να αυξάνονται παρ΄ ότι δεν θα συμμετάσχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, θα αναμενόταν στην χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση να αναφερόταν στην ουσία γιατί πρέπει ο μέτοχος να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.
Η διοίκηση απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτά ζητήματα που κρύβουν την ουσία της διαδικασίας.
Αρνητικές καθαρές θέσεις, τιμή προς λογιστική αξία η διοίκηση τα ξεπέρασε και εστιάστηκε στο γεγονός ότι η Εθνική είναι μια παλαιά τράπεζα συνδεδεμένη με την εθνική οικονομία.
Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ για να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου και προφανώς θα εξειδικευτούν πολλά βασικά οικονομικά στοιχεία.
Η Εθνική θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ένας επενδυτής θα πρέπει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου και να υποστεί ζημία λόγω της τιμής της αμκ και του υπερβολικά υψηλού P/BV και τι θα μπορούσε να κερδίσει στο μέλλον ή πως θα μπορούσε να ισοσκελίσει τις ζημίες που θα υποστεί μετά βεβαιότητας αν συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.

(πρώτη ενημέρωση 08:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης