Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η νέα διοίκηση στο ΤΧΣ αναμένεται να επιταχύνει την διαδικασία πώλησης του TT και της Proton bank – Να επισπευστεί η ιδιωτικοποίηση της Eurobank – Παραμένει ο Κολακίδης στην τράπεζα – Ποιοι αγοράζουν μετοχές Eurobank;

tags :
 Η νέα διοίκηση στο ΤΧΣ αναμένεται να επιταχύνει την διαδικασία πώλησης του TT και της Proton bank – Να επισπευστεί η ιδιωτικοποίηση της  Eurobank – Παραμένει ο Κολακίδης στην τράπεζα – Ποιοι αγοράζουν μετοχές Eurobank;
Η αναδόμηση της διοίκησης  του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η τοποθέτηση νέου προέδρου αναμένεται να επιταχύνει προσεχώς την διαδικασία πώλησης του good Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton bank που ελέγχονται 100% από το Ταμείο.

Μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των 2 τραπεζών και λαμβάνοντας υπόψη το βασικό σενάριο  το οποίο υποστηρίζει και η Τρόικα η κρατικοποιημένη Eurobank θα πρέπει να ενσωματώσει το ΤΤ και την Proton bank να ενισχυθεί η ρευστότητα της και να πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή.
Για το ΤΤ ωστόσο μπορεί να υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι πλην Πειραιώς π.χ. η Εθνική και η Alpha bank.
Όμως τόσο η Εθνική όσο και η Alpha bank έχουν το εμπόδιο ότι εφόσον καλύψουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους να χάσουν το 10% ή 12% καθώς ενσωματώνοντας τράπεζα με κεφάλαιο του ΤΧΣ το ποσοστό των ιδιωτών μετόχων θα υποχωρήσει κάτω από 10%.
Με βάση τον νόμο μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα ειδάλλως η τράπεζα περνάει στον έλεγχο του ΤΧΣ.
Η ενσωμάτωση του ΤΤ στην  Eurobank δεν είναι μόνο θεωρητική είναι και μια λογική προσέγγιση στηριζόμενη στην αξιολόγηση των συνεργειών όπως αποδείχθηκε και από την έκθεση της Alvarez η οποία είχε καταλήξει ότι Eurobank και ΤΤ εμφανίζουν τις μεγαλύτερες συνέργειες.

Παραμένει ο Μιχάλης Κολακίδης στην Eurobank

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Μιχάλης Κολακίδης είχε δεχθεί κρούση από το κυπριακό κράτος να αναλάβει την θέση του CEO της τράπεζας Κύπρου.
Ωστόσο αποφάσισε να παραμείνει στην Eurobank και ως εκ τούτου θεωρητικά αυξάνονται οι πιθανότητες στον Αράπογλου να αναλάβει την διοίκηση της τράπεζας Κύπρου.

Ποιοι αγοράζουν μετοχές της Eurobank;

Η μετοχική δομή της Eurobank είναι αποδεκατισμένη καθώς οι περισσότεροι αντάλλαξαν μετοχές με την Εθνική που κατέχει το 84%.
Ουσιαστικά παραμένει το free float, το πραγματικό όχι το αριθμητικό στο 7% με 8%.
Ορισμένα χαρτοφυλάκια, μεταξύ των οποίων και της τράπεζας αλλά και ορισμένοι ριψοκίνδυνοι επενδυτές λόγω της απραξίας του 84% καθώς η Εθνική και ορθά δεν συμμετέχει στα κερδοσκοπικά παιχνίδια, έχουν στήσει…πάρτι ρίσκου στην μετοχή.
Προσεχώς θα αποδειχθεί η δυναμική της μετοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης